Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

22. 08. 2019. 08:47 >> 08:49

OD 14H

Danas nastavak sjednice Administrativnog odbora

Nastavak sjednice Administrativnog odbora, na kojoj treba da bude utvrđen prijedlog odluke o razrješenju jednog i izboru dva nova člana Odbora za dalju reformu izbornog I drugog zakonodavstva, biće održan danas.

Članstva u Odboru biće razriješen Miodrag Lekić koji je podnio ostavku na sjednici parlamenta koja je okončana 31. jula.

Predsjednik tog parlamentarnog radnog tijela Luiđ Škrelja napominje da je formiranje Odbora u opštem interesu i pozicije i opozicije, te da vjeruje da će kod svih članova Odbora postojati volja da se završi ono što je započeto.

"Ako tražimo novo, modernije i afirmativnije izborno zakonodavstvo, ne vidim razlog zašto bi neko pokušao da to spriječi. Vrijeme neumitno teče, rokovi su tako stisnuti da ne znam možemo li stići sve da završimo i ako sve prođe kako treba. Ali, ja sam uvijek optimista i nadam se da će postojati volja kod svih da se to završi, pa onda da vidimo šta ćemo dalje", rekao je Škrelja.

Odlukom o formiranju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva predviđeno je da to tijelo ima 14 članova od kojih će jednu polovinu činiti opozicioni, a drugu poslanici iz vladajuće većine.

Među sedam opozicionih članova u Odboru, trojica su poslanici Demokratskog fronta i to Strahinja Bulajić, Predrag Bulatović i Branka Bošnjak. Iako je Front ranije zamrznuo rad u tom odboru, oni će ipak, kako je najavio predsjednik njihovog Kluba poslanika Milutin Đukanović, doći na današnju sjednicu.

Očekuje se da Administrativni odbor danas raspravlja o izboru predstavnika Demokrata Moma Koprivice i Danila Šaranovića u Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva. Neizvjesno je, međutim, da li će oba odbornika Demokrata uspjeti da uđu u to tijelo što, prije svega, zavisi od toga da li će Poseban klub poslanika predložiti svog člana.

Odluku o tome, kako je Pobjedi rekao predsjednik tog poslaničkog kluba Aleksandar Saša Damjanović, donijeće danas neposredno pred početak sjednice.

"Prije sjednice ćemo odlučiti da li ćemo predložiti svog člana i popuniti mjesto koje nam pripada", rekao je Damjanović.

Ukoliko Poseban klub poslanika predloži svog člana, to će najvjerovatnije značiti da samo jedan od dvojice predloženih poslanika Demokrata mogu u Odbor za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније