Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

21. 08. 2019. 19:57   >>  19:56 1

RAONIĆ

"Vrijeme da se opozicija uozbilji"

Administrativni odbor sjutra će raspravljati o popuni Odbora za reformu izbornog i zakonodavstva na kojem bi trebalo da se predloži razrješenje jednog i izbor dva člana. Predsjednik Građanske Alijanske Boris Raonić kaže da je vrijeme da se opozicija uozbilji i da moraju da prihvate svi činjenicu da se bez DPS-a ne može doći do konačnog rješenja.

Uoči sjednice Administrativnog odbora u DPS-u vjeruju da je većina u Parlamentu, spremna da da zeleno svijetlo nastavku rada Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Dan prije Demokrate nisu razgovarale sa opozicionim kolegama, ali jesu sa predstavnicima pokreta "Odupri se".

Zaključili su da treba organizovati građanski bunt i bojkot ukoliko DPS odbije realizaciju Briselskog plana, ali i ako se ne formira vlada građanskog jedinstva.

Predstavnici Demokrata će doći sjutra na sjednicu, kao i iz svih ostalih opozicionih partija.

Zbog svega što se čulo i danas i predhodnih dana Boris Raonić iz Građanske alijanse atmosferu zove čudnom, a pojasnjava i zašto.

"U jednoj čudnoj atmosferi prvenstveno zbog toga što onaj koji treba da bude kontrolisan je taj koji najviše trenutno insistira na promjeni izbornog zakonodavstva. Onda imamo aktere koji traže nešto u čemu neće učestvovati i treće koji su najagilniji da zauzmu mjesto, a najavljuju da neće imati učesce u tom Odboru. Tako da u principu je jedna sveopšta zbunjujuca atmosfera koja je veoma neiskrena prema glsačima i neozbiljna", rekao je Raonić.

Neozbiljnost se uselila naročito u opozicione redove.

"Smatram da se opozicija u CG mora uozbiljiti, mora sjesti, razgovarati. Bar oni koji to žele. Kao rezultat tog dijaloga izaći sa jednim zajedničkim stavom, a ne nadgornajavti se između sebe, kako će ko uzeti i koliko mjesta u ovom odboru i na koji način će jedni druge optužiti za saradnju sa DPS-om. Iako očigledno bez DPS-a se ne može doći do konačnog rješenja", rekao je on.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније