Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

21. 08. 2019. 14:43 >> 14:41
3

APRCOVIĆ

"Građani imaju pravu lokalnu samoupravu"

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović kaže da će u narednom periodu pokušati da riješi problem saobraćajnih gužvi, sa kojima Kotor već niz godina ima problem. Istakao je i da su brojni investitori zainteresovani za ulaganja, i poručio da je period do lokalnih izbora, kratak ali izazovan, te da će se potruditi da građanima pokažu da imaju pravu lokalnu samoupravu.

Aprcović kaže da se dolaskom na vlast suočio sa brojnim problemima.

"Prvo je trebalo da deblokiram grad, odnosno da predložim lokalnom Parlamentu da usvoji budžet. Ja sam pristupio zajedno sa nekoliko mojih kolega kontroli budžeta, koji je još u decembru 2019. predložen na usvajanje. Međutim nije bilo političke volje da se taj budžet i usvoji u skladu sa onim što jesu bila moja razmišljanja kada sam došao na čelo opštine”, rekao je Aprcović.

Iduće godine 2020. Kotor čekaju izbori.

Aprcović kaže da je godina kratak, ali izazovan, period te da će pokazati građanima da imaju pravu lokalnu samoupravu.

On je istakao da će izgradnja i rekonstukcija hotela, Kotor još bolje pozicionirati na turističkoj mapi.

“Za rekonstrukciju hotela Teuta u okotorbu će se dobiti pozitivno mišljenje, kako sam upoznat kroz razgovor sa predstavnicima Ministarstva razvoja i turizma. Krajem ove ili početkom sljedeće godine krenućemo u realizaciju, to će doprinijeti boljoj pocioniranosti Kotora na turističkoj mapi svijeta", istakao je on.

On kaže i da postoji ogromno interesovanje i za rješavanje problema hotela Fjord, a brzo nakon usvajanja Prostorno urbanističkog plana Kotora, pristupiće se i rekonstukciji hotela Vrmac.

 Investitori zainteresovani za Bigova Bay

"Brzo možemo očekivati i investiciju Bigova Bay, u naredna tri četiri mjeseca početak realizacije tog izuzetno značajnog projekta. Imamo zainteresovane investitore za Bigova Bay", istakao je Aprcović.

Aprcović kaže da prethodna vlast nije imala volje da sa Vladom usaglasi pojedine odredbe te ističe da je zato Opština bila i u gubitku.

"Mi nismo mogli da naplatimo izvorne prihode opštine, nije postojala odluka o finansijskom iskorištavanju kulturno ekkonomskih dobara Kotora, mi bismo bili jedini grad u CG koji ima svoj zakon. Zakon o Kotoru. Izletnička taksa za grad Perast. Tu je prihod umanjen za nekih 250 hiljada eura. Nismo imali ni odluku o parkiranju autobusa i tu smo prihode prosuli," kaže Aprcović.

Aprcović je istakao i da je Saboraćajni institut iz Beograda radio elaborate, pokušavajući da riješe problem gužve u saobraćaju po kojima je posljednjih godina Kotor prepoznat. 

“Ako imate sedam kruzera dnevno onda vam je jasno da je i do pješačkog saobraćaja problem. Kroz sedam prioritetnih mjera kontakt zona, mi ćemo pokušati to da regulišemo. Smanjićemo gužve. Jasno je i da kada nemate naše sugrađane koji kolima se kreću po gradu, onda taj saobraćaj mnogo bolje funkcioniše. Vidjećemo i kako autobuski saobraćaj regulisati, sve će to doprinijeti manjim gužvama. Podići ćemo i zelene ograde, kako pješaci ne bi mogli da prelaze ulicu baš tamo gdje požele", rekao je on.

Osvrnuo se i na Risan 

Imamo veliki broj investitora koji su zainteresovani da ulažu u Dom kulture u Risnu.

“Probaću kroz skupštinske odluke da riješim i taj problem, jer je i Risan destinacija koju ne smijemo zanemariti,” rekao je on.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније