Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 08. 2019. 17:57   >>  17:57 2

REAGOVANJE DF-A

"Kaluđerović dokazuje lojalnost Bogdanoviću"

Demokratski front saopštio je da je je današnjim oglašavanjem član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Velizar Kaluđerović pokazao da je došlo do pomirenja između njega i Borisa Bogdanovića, koji ga je, kako navode, na jednoj od posljednjih sjednica Glavnog odbora prekinuo usred izlaganja i udaljio iz sale.

 

“DF sa zadovoljstvom konstatuje da je današnjim oglašavanjem Velizara Kaluđerovića sezona dokazivanja lojalnosti Borisu Bogdanoviću u punom jeku, i da ćemo sljedećih dana imati još niz ovakvih političkih samoubistava koje u slavu generalnog sekretara izvode stari kadrovi ove mlade partije”, navodi se u reagovanju DF-a.

Oni su kazali da bi voljeli da je Kaluđerović svoj “zaštitnički” odnos prema Zdenki Popović pokazao i kad ju je Srđan Milić izbacio iz poslaničkog kluba SNP-a, a ostavio njega.

“ Zašto tad gospodin Kaluđerović nije izašao u javnost i saopštio kako ovo Marko Miljanov da je živ ne bi dopustio, nego bi svoj mandat ustupio Zdenki Popović, makar ostatak života proveo grcajući u kreditima. Naravno da nije, nego je Velizar Kaluđerović tad “poštovao” odluku predsjednika, kojem se godinu dana kasnije zahvalio tako što je odnio mandat partije sa sobom, i to sa sve novom crvenom kravatom i mercedes karavanom”, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a su pitali Kaluđerovića, na koje je sve adrese kao predsjednik opštinskog odbora SNP- a, slao najprimitivnije tekstove o rukovodstvu NSD-a.

“I kako se osjećao kad su ti isti ljudi sa njim napravili koaliciju za lokalne izbore u Podgorici, i na njegovom radnom stolu vidjeli ostatke udbaških pamfleta protiv lidera srpskog naroda u Crnoj Gori”, navodi se u se agovanju.

“ Upravo je njih, dokazane “vitezove i “ljuckovine” iz Demokrata, aktuelni predsjednik SNP-a optužio da su iz ove partije ukrali 120 000 eura, i da su jedino ostavili hoklicu na koju su Aleksu Bečića Zaeva penjali po podgoričkim ulicama kako bi izgledao viši”, navodi se u reagovanju.

Iz DF-a su kazali da su svi navodi o nespremnosti Zdenke Popović da 2010. kao odbornica SNP- napada tadađnjeg gradonačelnika Miomira Mugošu tačni.

“I ne samo to, upravo se ona javno hvalila da je lično imala nekoliko razgovora s Miomirom Mugošom na temu legalizacije svojih poslovnih prostora.”

Oni tvrde da Kaluđerović obmanjuje javnost pričom o krivičnoj prijavi koju su Demokrate podnijele protiv Miomira Mugoše.

“Naime, ta prijava je podnesena za vrijeme mandata Slavoljuba Stijepovića, pet godina nakon što Zdenka Popović nije uspjela da se sa Mugošom dogovori oko tende. Dok je Mugoša bio gradonačelnik nikom od njih nije palo na pamet da podignu prijavu protiv njega. Naprotiv, čak se Vladan Vučelić tadašnji direktor Vodovoda javno hvalio da je više zdravica dobio od Velizara Kaluđerovića, Nevena Gošovića, Alekse Bečića i Vlada Vujovića, nego kad se oženio”, navodi se u reagovanju

Oni su postavili deset pitanja Kaluđeroviću u nadi da će imati vremena da na makar jedno odgovori:

“1. Da li je Željko Aprcović zvani Pajser branio amandmane Demokrata 31. jula ove godine?

2. Da li je Nj.E. Aivo Orav lagao kad je saopštio u poslaničkom klubu DF-a da su ovi amandmani rezultat pregovora i dila Demokrata i DPS-a?

3. Da li su Brano Gvozdenović, Marta Šćepanović i Nikola Rakočević sazvali vanrednu sjednicu Skupštine za 23. avgust kako bi po hitnom postupku “ubacili” u radnu grupu poslanike Demokrata Danila Šaranovića i Moma Koprivicu?

4. Da li je Boris Bogdanović kao predstavnik Demokrata, a po riječima Dejana Lakića, učestvovao u štancovanju fiktivnih faktura, a samim tim i pranju novca i utaji poreza u aferama “Klap” i “Vardar”?

5. Da li je otac Dejana Lakića, bio član Glavnog odbora Demokrata i na koji način ste se odnijeli prema čitavoj porodici Lakić kad su pokrenute afere “Klap” i “Vardar”?

6. Ko je od Vaših lidera po riječima Dejana Lakića, a preko fiktivnih faktura uzeo 180 hiljada evra na ruke?

7. Da li su afere “Klap” i “Vardar” i izbjegavanje krivične odgovornosti Vaših lidera stvarni razlog dogovora Demokrata sa DPS-om?

8. Da li ste upoznati da je profesor Vaših lidera Vladimir Pavićević zaveden u dosijeima kao agent zapadnih i jedne domaće službe?

9. Da li znate koje je kodno ime profesora Pavićevića?

10. Da li je veći primitivizam izdati opoziciju i dogovoriti se sa DPS- om, od primitivizma u kojem se konstatuje iz kojih razloga su se Vaši lideri dogovorili s Milom Đukanovićem?”

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније