Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

14. 08. 2019. 15:35   >>  15. 08. 2019. 08:00

DF - VUJOVIĆ

Ko piše, a ko potpisuje saopštenja

Odbornik Demokratskog fronta u Skupštini opštini Budva, Đorđije Vujović kazao je da saopštenje DF-a koje zbog svoje homofobne sadržine nije objavila većina crnogorskih medija, nije napisao, niti dao odobrenje da se u njegovo ime pošalje.

Vujović je demantovao da je potpisnik redova u kojima se vrijđeaju predstavnici crnogorske partije, konkretno Pero Duletić, sa kojima, kaže, ima korektne građanske odnose.

Vujović je u jučerašnjem saopštenju istakao da je zbog imena i časti svoje porodice dužan da zaustavi “grubu igru oličenu u formi političkog saopštenja”.

“Jasno demantujem da sam ja potpisnik ovih redova u kojima se vrijeđaju predstavnici Crnogorske partije, konkretno gospodin Pero Duletić, sa kojim imam korektne građanske odnose”, objasnio je Vujović.

Kako ističe, kao porodičan čovjek i neko ko je godinama u politici nikad nije imao “gorku riječ” sa kolegama iz vlasti i opozicije.

“Imajući u vidu da pojedine osobe danima ispiraju usta mojim imenom, pa čak i najavljuju tužbe zbog teksta koji nisam napisao, niti dao odobrenje za konačnu verziju, smatram da imam obavezu da obavijestim javnost, a prije svega gospodina Duletića i njegovu porodicu da Đorđije Vujović ni kao političar, a ni kao čovjek, ne stoji iza ovog saopštenja”, kazao je Vujović.

Iz Demokratskog fronta tvrde da je Vujović od početka znao za sporno saopštenje, te da je učestvovao u njegovoj korekciji, za šta su dostavili i Viber prepisku sa Vujovićem.

Navode i da će predsjednik NOVE Andrija Mandić pokrenuti postupak za utvrđivanje odgovornosti odbornika Vujovića, zbog njegovo istupanja u javnost, kojim je, kako je saopšteno, iznoseći neistine, pokušao da nanese štetu Novoj srpskoj demokratiji i Demokratskom frontu.

Iz Demokratskog fronta su poručili i da javnost nakon svega treba da zna da u Budvi postoji stabilna odbornička većina i bez Crnogorske.

“Tu stranku je, ako je neko zaboravio, u budvansku vlast uveo upravo Demokratski front dajući im svoje najvažnije funkcije, jer smo smatrali da je važno da vlast bude stabilnija i da još jedna stranka u koaliciji može da donese novi kvalitet i ideje, ali, nažalost, dobili smo neke neradnike koji ne dolaze na posao, dukljanske fanatike, neku mini verziju SD-a. Dakle, oni nisu ušli u vlast zbog ljubavi prema Budvi i opoziciji, nego prema funkcijama koje su dobili i od kojih se očigledno teško rastaju, zbog čega pokušavaju da naprave pometnju zloupotrebljavajući Đorđa Vujovića, što im neće uspjeti niti donijeti korist, a ni oštetiti DF”, naveli su iz DF-a.

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević pozdravio je izjavu Vujovića koji se, kaže, na politički odgovoran i pristojan način ogradio od primitivnog saopštenja čiji su autori lideri Demokratskog fronta

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније