Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

14. 08. 2019. 08:36 >> 09:46
5

GEGAJ

Veliku Albaniju ne podržavaju relevantne adrese

Funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Gegaj kazao je u intervjuu za Dan da se ta partija već priprema za naredne izbore, da su podmladili kadar, uz tvrdnju da na opoziciju odavno ne gledaju kao na protivnike, već kao na konkurente.

On tvrdi i da Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od velikodržavnih projekata poput “Velike Albanije”.

“U svojoj karijeri nikad nijesam čuo da sa neke relevantne adrese ili od važnog političara dolazi konkretna podrška za tu ideju. O tome pričaju samo marginalci. Na kraju, želim da istaknem da politički pripadam DPS-u, u čije istorijsko nasleđe spada i davanje maksimalnog doprinosa očuvanju miru, jačanju multietničkog sklada i tolerancije u Crnoj Gori i šire, čak i u veoma turbulentnim vremenima i situacijama”, naveo je Gegaj.

Kaže i da je notorna laž, tvrdnja pojedinih opozicionih političara da svi albanski političari u Crnoj Gori podržavaju projekat “Velike Albanije”.

“Uostalom, takve izjave su toliko neozbiljne, proizvoljne i tendenciozne da ih je neumjesno i komentarisati. Dakle, Crnoj Gori ne prijeti nikakva opasnost od velikodržavnih projekata, niti za te svrhe smije zloupotrebiti bilo koji narod u Crnoj Gori. Uostalom, Albanci u Crnoj Gori su uvijek bili lojalni državi u kojoj žive, davali značajan doprinos njenom razvoju i punog srca učestvovali u obnovi njene nezavisnosti”, ističe Gegaj.

Govoreći o parlamentarnim izborima naredne godine, Gegaj kaže da su veoma važni za političke partije, građane i zemlju, i zbog toga je, kako dodaje, pristup DPS njima sveobuhvatan i svestran.

“Opozicione partije više ne gledamo kao protivnike, nego kao konkurente, i zbog toga pratimo njihovo dzelovanje, cijenimo kod njih sve što je dobro i uvijek smo spremni na saradnju s njima u korist prosperiteta Crne Gore uopšte. Konačno, veoma kvalitetno se spremamo za parlamentarne izbore i imamo bolju političku ponudu kako za građane Crne Gore, tako i za međunarodnu zajednicu”, zaključio je Gegaj.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније