Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

12. 08. 2019. 18:23 >> 18:23

LIPOVINA PORUČUJE

"Posljednji čas da se Vlada okrene mladima"

Migracije, visoka stopa nezaposlenosti mladih, neusklađenost obrazovne politike sa potrebama tržišta rada, korupcija u obrazovanju, nedovoljna informisanost, selektivnost pri zapošljavanju samo su neki od problema sa kojima se susreću mladi u našoj državi, a na koje država ćuti i ne reaguje, saopštila je predsjednica Foruma mladih SDP Cetinje i članica GO SDP Ana Lipovina.

"Povodom Međunarodnog dana mladih koji se od 2000. godine obilježava 12. avgusta, želimo da skrenemo pažnju na aktuelne probleme i izazove sa kojima se susreću sve kategorije mladih u našoj državi i uputimo poziv nadležnima da ozbiljno pristupe rješavanju ovih problema", navela je Lipovina.

Ona je istakla da Zakon o mladima i Strategija za mlade 2017–2021 predstavljaju "mrtvo slovo na papiru".

"Što prije se mora insistirati na punoj primjeni Zakona i pristupiti izradi sveobuhvatne Strategije za mlade koja će identifikovati i ponuditi konkretna rješenja za većinu problema sa kojima se susreću mladi", saopštila je Lipovina.

Navela je da prema podacima koji su dobijeni realizacijom terenskog istraživanja u okviru projekta "Šta politika i društvo mogu da urade za mlade u Crnoj Gori?" u organizaciji Centra za građansko obrazovanje, skoro 50 odsto mladih od 18 do 29 godina izjavilo je da žele da napuste našu zemlju, smatrajući da je to prosperitetnija opcija za njihov dalji razvoj, profesionalno usavršavanje i rješavanje egzistencijalnih problema.

"Sve ovo nam govori da Vlada svojim pasivnim odnosom dodatno stimuliše mlade da napuštaju zemlju. Ukoliko ne želimo da naša zemlja za nekoliko godina bude zemlja u kojoj će živjeti samo penzioneri, smatramo da je posljednji čas da se Vlada okrene mladima i pristupi rješavanju problema sa kojima se susreće naša populacija", poručila je Lipovina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније