Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

12. 08. 2019. 13:50   >>  16:14

ČESTITKE PARTIJA

"Vrijeme je za razvoj Mojkovca"

Lideri partija čestitali su građanima Mojkovca Dan opštine, koji se proslavlja 13. avgusta. Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, uputio je u svoje i u ime SNP, čestitke građanima Mojkovca povodom Dana opštine, 13. avgusta.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, uputio je u svoje i u ime SNP, čestitke građanima Mojkovca povodom Dana opštine, 13. avgusta.

"Iako je prije nekoliko godina, tadašnja lokalna vlast utvrdila novi datum oblježavanja Dana opštine Mojkovac, za nas koji poštujemo tradiciju i svoje pretke, smatramo da je Mojkovac dostojan 6. januara, dana kada se obilježava uspomena na čuvenu Mojkovačku bitku.

Dragi građani Mojkovca, vrijeme je da vaš grad konačno oživi i bude razvijen kako je nekada bio, prepoznat ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Prirodni resursi koje ovaj kraj posjeduje, trebalo bi da budu iskorišteni na pravi način, kako bi mladi bili zaposleni, a ne odlazili u svijet trbuhom za kruhom, tražeći životnu perspektivu daleko od svojih domova. U nadi da nas sve zajedno čeka neka ljepša budućnost u kojoj će svako imati sve što mu treba za dostojanstven život, čestitam vam Dan opštine“, navodi se u čestitki predsjednika SNP CG.

Istorijska zbivanja koja su se odigrala na teritoriji Mojkovca služe za ponos, ne samo Mojkovčankama i Mojkovčanima, već i cijeloj Crnoj Gori, kazao je u čestitki lider Demokrata Aleksa Bečić.

“Stoga ni savremena generacija Mojkovčana, prilikom osmišljavanja savremenog razvoja Mojkovca, ne smije, ni jednog trenutka, iz vida gubiti značaj koju je u našoj prošlosti imao Mojkovac. Razvoj Mojkovca mora se prilagođavati nemaloj ulogi koju je Mojkovac imao u izgradnji naše države i toga svi oni koji upravljaju i koji će tek upravljati Mojkovcem treba da budu svjesni. U želji da se Mojkovac ubuduće prepoznaje ne samo kao mjesto znamenite prošlosti, već i po zadovoljnim građanima u aktuelnom trenutku, još jednom, srdačno, čestitam vam Dan opštine Mojkovac”, navodi se u saopštenju.

Predsjednik URA Dritan Abazović naveo je da je Mojkovac od posebnog značaja za razvoj sjevera Crne Gore.

"Smješten u dolini jedne od najljepših rijeka i kanjona – Tare, ima potencijal i preduslove za razvoj eko turizma koji u našoj državi još nije zaživio na pravi način. Očuvanjem životne sredine i održivom valorizacijom ovog prirodnog bogatstva siguran sam da građani Mojkovca mogu obezbijediti bolji i kvalitetniji životni standard", ističe Abazović, navodeći da Mojkovac može i mora postati grad u kojem mladi imaju svoju perspektivu.

"Uz domaćinsko gazdovanje i stvaranjem uslova od strane lokalne uprave za investicioni razvoj uz podršku države, Mojkovac može i treba biti grad u kojem mladi imaju perspektivu, a ne iz kojeg odlaze svake godine u sve većem broju. Pristojan posao i život od sopstvenog rada moraju biti prioritetni ciljevi državne i lokalne politike, što će za rezultat imati zaustavljanje iseljavanja sa sjevera i povratak naše dijaspore", poručio je predsjednik URE.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније