Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

12. 08. 2019. 12:31 >> 12:40
1

KONATAR

Ima li gramzivost granica i kad je dosta?

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar uputio je otvoreno pismo funkcionerima koji su dobili stanove i kredite po povoljnim uslovima. Konatar smatra da je to dokaz da Crna Gora danas nije država pravde, solidarnosti i jednakih šansi za sve.

Konatar pita funkcionere DPS-a, sve koji su dobili stanove i stambene kredite po povlašćenim uslovima iako imaju riješeno stambeno pitanje ili su već dobijali kredite od Vlade, da li su znali da je kao rezultat njihove politike od 2014. godine preko 120 ljekara napustilo sistem javnog zdravstva?

"Da li ste znali da većina ljekara kada i ako dobiju stambeni kredit plaćaju ratu za stan po tržišnim uslovima od 250 eura pa naviše?  Da li ste znali da su u ovakvoj situaciji i profesori, nastavnici, javni službenici i većina radnika u našoj zemlji", neka su od pitanja koja postavlja Konatar.

On dodaje da je siguran da su znali, ali da to nije uticalo na, kako kaže, pohlepu i gramzivost.

"Iako imate stanove, tražili ste još. Iako ste već dobijali kredite od Vlade, tražili ste opet".

Konatar pita da li su znali da je od 2006. godine Crnu Goru napustilo preko 60 hiljada građana u potrazi za boljim životom?

"Da li znate da prema poslednjim istraživanjima svaka druga mlada osoba planira da napusti Crnu Goru? Da li znate da su mladi ljudi čak organizovali kampanju »Neću da idem« jer danas u Crnoj Gori oni nemaju jednake šanse za rad i normalan život?"

On kaže da je to najbolji dokaz da Crna Gora danas nije država pravde, solidarnosti i jednakih šansi za sve.

"Vi ste najbolji primjer zbog čega su Crnoj Gori neophodne promjene", kaže Konatar.

"Od vaše gramzivosti više niste u stanju da razdvojite vaše lično od dobra cijelog društva i države Crne Gore", zaključio je Konatar u otvorenom pismu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније