Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

09. 08. 2019. 12:05 >> 12:06

BOJOVIĆ PORUČIO

"Vlast odgovorna za propast drvoprerade u Pljevljima"

Vlast snosi najveću odgovornost za propast drvoprerade u Pljevljima i na sjeveru Crne Gore, o čemu ubjedljivo govori katastrofalno stanje u kompaniji "Vektra Jakić", saopštio je Vladislav Bojović član predsjedništva Demokratske narodne partije i funkcioner Demokratskog fronta.

Bojović kaće da više od devet mjeseci nije u funkciji ni peletara, ni pilana, ni lamilirnica i to u periodu kada bi fabrika trebalo da radi punim kapacitetom.

"Od 40 i više radnika u pogonu pilane, ključnom pogonu Vektre Jakić, ostalo je svega 2-3 radnika i 2-3 poslovođa koji se vode da rade, a zapravo ne idu na posao. Struja i telefoni su isključeni. Na posao ne dolazi ni uprava, niti radi kuhinja," navodi Bojović.

On ističe da je velika vjerovatnoća da ni radnicima, ni opštini, ni državi nikada neće biti isplaćeno ono što im po zakonu pripada, a što im ta kompanija duguje.

"Neće biti ponovo pokrenuta ni proizvodnja. I sve to zahvaljujući prije svega ovoj vlasti, pa tek onda Draganu Brkoviću, zvaničnom vlasniku kompanije", naveo je Bojović.

On kaže da je privatizacija sprovedena na način što je Dragan Brković dobio više u imovini i potraživanjima bivšeg kombinata „Velimir Jakić“ nego što je platio.

"Pri čemu je potpisan tridesetogodišnji koncesioni ugovor na eksploataciju pljevaljskih šuma uz obavezu plaćanja mizernog iznosa koncesione naknade opštini i državi. Ni ova obaveza nije izmirivana, pa je dug, samo po ovom osnovu, narastao na više miliona eura", navodi se u saopštenju. 

Bojović kaže da je Petar Ivanović najavljivao kako će u kompaniji Vektra Jakić raditi preko 700 radnika i kako će dolaziti inžinjeri i radnici iz inostranstva kako bi se popunila sva radna mjesta koja će ovde biti otvorena.

"Kompanija koju je ova vlast dovela u Pljevlja i dala joj pljevljaske šume za bagatelu, promovišući ovu privatizaciju kao istorijsku, sada ne samo da radnicima duguje 13 plata, već je sa njima raskida radni odnos. I još im je od strane rukovodstva kompanije rečeno da će im bolje biti na birou rada nego u Vektri", naveo je on.

Bojović pita zbog čega Milivoje Katnić ne smije da procesuira odgovorne u očiglednoj zloupotrebi milionskih sredstava dobijenih iz Abu dabi fonda i zbog čega ne smije da pokrene istragu o toj privatizaciji?



Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније