Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ TVCG; Objavila: J.B.Č. ]

08. 08. 2019. 18:09 >> 07:38
1

SEKULOVIĆ OCJENJUJE

Velike nesuglasice u opoziciji

Jučerašnji sastanak opozicije i pokreta “Odupri se”, pokazao je realno stanje na političkoj sceni, odnosno da postoje nesuglasice između dvije opozicione grupacije, ocijenio je analitičar Sergej Sekulović. Smatra da je nemoguće bilo šta prognozirati dok se ne sačeka konačna odluka Demokratskog fronta o učešću u radu Odbora i reakcija drugog dijela opozicije na takav potez tog političkog saveza.

Za analitičara Sergeja Sekulovića, jučerašnji sastanak opozicije i pokreta "Odupri se" nije bio debakl, ali nije ni donio ništa novo.

"Jučerašnji sastanak je odslikao i nešto što je realno stanje u crnogorskoj opoziciji u ovom trenutku, to je da postoje velike nesuglasice između dvije opozicione grupacije, odnosno jedna opoziciona grupacija nije ni prisustvovala samom sastanku,a najavila je da neće učestvovat ni u radu samog Odbora, što čitavu političku situaciju čini maglovitom i neizvjesnom", kazao je Sekulović.

Sekulović smatra da je dolazak Demokratske Crne Gore donekle razjasnio njihov stav oko tehničke vlade, koji je bio sporan za dio opozicije.

"Mislim da je to bio suštinski momenat sporenja između drugog dijela opozicije kod kojih je taj zahtjev bio noseći u procesu pregovaranja sa DPS-om i nekih polu-najava , da tako kažem, ne direktno iz Demokratske Crne Gore, ali iz određenih struktura koje gravitiraju, da je tehnička vlada prevaziđen model, odnosno suviše nepotreban model", dodao je Sekulović.

U ovom trenutku , kaže, teško je prognozirati kako će se razvijati situacija. Sekulović smatra da treba sačekati konačnu odluku Demokratskog fronta o učesću u radu Odbora i reakciju drugog dijela opozicije na to.

"Teorijski gledano, moguće da taj odbor radi bez DF-a, većina potrebna za izglasavanje primarnog zakona i poslanika postoji i bez DF-a ali da li će se to u realnosti desiti, zaista je u ovom trenutku neizvjesno", kazao je analitičar.

Podsjetimo, Demokratski front sinoć nije prisustvovao sastanku opozicije i pokreta "Odupri se" jer je, kako su naveli, sporazum obesmišljen.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније