Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2013. 19:23 >> 19:23
1

ĐUKANOVIĆ-EFENDIJEV

Bogata ekonomska saradnja CG-Azerbejdžan

Crna Gora i Azerbejdžan su u proteklom periodu ostvarile bogatu ekonomsku saradnju, kazao je premijer Milo Đukanović u razgovoru sa potpredsjednikom Vlade te zemlje, Elčinom Efendijevom, čija posjeta je, kako je kazao, potvrda izuzetno dobrih odnosa dvije države.

„Iskazujući zadovoljstvo dinamikom razvoja odnosa i realizacijom zacrtanih planova, predsjednik Vlade je istakao da najveća investicija sa prostora Azerbejdžana u Crnoj Gori u Kumboru, predstavlja primjer  uspješne međudržavne saradnje, koja snažno podstiče dalji ekonomski razvoj“, saopšteno je iz Vlade.

Efendijev je, kako se navodi, prenio puno uvažavanje predsjednika  i premijera Azerbejdžana za aktivnosti koje Vlada Crne Gore sprovodi u cilju unapređenja sveukupnog ambijenta i stvaranja uslova za značajan ekonomski rast i razvoj u narednom periodu.

„Upravo to iskustvo, je dobar temelj za nastavak investicione saradnje između Azerbejdžana i Crne Gore“, kazao je Efendijev.

Sagovornici su konstatovali da dvije države imaju zajednički interes da svoju saradnju prošire na mnoge druge oblasti društvenog života. U prilog tom opredjeljenju svjedoče i projekti realizovani uz pomoć azerbejdžanskih donacija  u Podgorici i Bijelom Polju.

Efendijev je Đukanoviću prenio poziv predsjednika Vlade Azerbejdžana da posjeti Baku, što će biti prilika za iniciranje i realizaciju novih projekata i jačanje sveukupne saradnje.

Vujanović: Zahvalni za donacije Azerbejdžana

Predsjedniik Crne Gore Filip Vujanović je, u razgovoru sa azerbejdžanskim vicepremijerom Efendijevom, iskazao zahvalnost građanima Azerbejdžana, Vladi i predsjedniku Alijevu, za dvije velike i vrijedne donacije Crnoj Gori, rekonstrukciju kraljevskog parka u Podgorici i dječiji vrtić u Bijelom Polju.

„Saopštio je zadovoljstvo investicijom SOKAR-a u Kumboru, kojom će se dobiti jedan od najprestižnijih turističkih kompleksa na prostoru Jadrana“, navedeno je u saopštenju.

Vujanović je istakao dobre odnose dvije države, uz očekivanje daljeg unaprjeđenja ekonomskih odnosa.

Efendijev je, kako je saopšteno, iskazao zahvalnost što je u kraljevskom parku otvoren spomenik velikanu Azerbejdžana Huseinu Džavidu i što je Podgorica dobila ulicu Bakua, glavnog grada te zemlje. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније