Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

07. 08. 2019. 17:07 >> 19:02
5

DF

"Nećemo učestvovati u radu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva"

Demokratski front (DF) neće učestvovati u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, saopšteno je iz tog političkog saveza. Istakli su i da neće prisustvovati večerašnjem sastanku u organizaciji pokreta "Odupri se ", jer kako su saopštili, smatraju ga neprikladnim datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su ih, kako kažu, dovele Demokrate.

Iz tog saveza saopštili su da su se na taj korak odlučili nakon što su zvanično obaviješteni da su poslanici DPS- a Branimir Gvozdenović, Marta Šćepanović i Nikola Rakočević zakazali vanrednu sjednicu Skupštine Crne Gore za 23. avgust, kako bi priveli do kraja dogovor postignut s Demokratama i imenovali dva njihova člana u radnu grupu za izborno zakonodavstvo. 

"Nakon što su 31. jula Demokrate i DPS zajedničkim dogovorom i usaglašavanjem amandmana u potpunosti obesmislili Sporazum o budućnosti koji je potpisalo 39 poslanika, smatramo da je ovakav sastanak neprikladan datom trenutku i neugodnoj situaciji u koju su nas dovele Demokrate," navodi se u saopštenju.

Oni su istakli da je DF ostao dosljedan javno datoj riječi i stavljenom potpisu na tekst Sporazuma i da zato neće učestvovati u radu radne grupe za izborno zakonodavstvo, niti će kroz bilo koji drugi vid akcija učestvovati u, kako su naveli, tajnim i javnim dilovima sa DPS-om.

"A to je nažalost,  izgleda postao obrazac političkog konvertitstva i izdaje opozicionog biračkog tijela", navodi se u saopštenju. 

Iz DF-a su kazali da je pokret Odupri se svoj legitimitet crpio iz građanskih protesta na kojima se iskazivalo nezadovoljstvo aktuelnom društveno političkom situacijom.

"Nažalost, ovi protesti gotovo da su se ugasili, zato smatramo veoma korisnim njihovo oživljavanje od strane pokreta Odupri se. Time bi se vratila nada da je moguće prevazići tešku situaciju u koju smo svi zapali zbog dilova dijela sada već bivše opozicije sa DPS-om", navodi se u saopštenju DF-a dostavljenom medijima.

Podsjetimo, sastanak u organizaciji pokreta "Odupri se 97.000" na koji su pozvani svi potpisnici Sporazuma o budućnosti zakazan je za večeras u hotelu "Nikić" u Podgorici. URA i Demos najavile su prisustvo.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније