Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

07. 08. 2019. 14:35   >>  14:33

REORGANIZACIJA

Izabran novi Opštinski odbor BS u Baru

Skupština Bošnjačke stranke izabrala je novi Opštinski odbor u Baru. Uz prisustvo 72 delegata, iz deset mjesnih odbora, Skupština je izabrala novi sastav Opštinskog odbora koji će imati 41 član.

"U decembru prošle godine, zbog dugotrajnih problema u rukovođenju, funkcionisanju i radu, Glavni odbor Bošnjačke stranke donio je odluku o raspuštanju Opštinskog odbora u Baru. Nakon toga, izabran je Inicijativni odbor koji je pripremio partijske izbore u svim mjesnim odborima. Član Izvršnog odbora i koordinator Predsjedništva BS Damir Gutić je rukovodio svim aktivnostima pripreme novih partijskih izbora", saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Kako se navodi, Gutić je kazao da je za nekoliko mjesecu urađeno puno na uspostavljanju nove partijske baze i temeljne reorganizacije BS u Baru.

"Dobar posao koji je urađen ogleda se u ponovnom strukturiranju Bošnjačke stranke i sada smo na dobrom putu da taj fokus koji je bio gurnut u stranu ponovo postavimo u centar naših težnji. Stranka ponovo funkcioniše kao sistem i mislim da će to biti dugoročno važno, voditi odgovornu politiku prema svim članovima, simpatizerima i u krajnjem, prema narodu koji predstavlja. Krenuli smo iz početka, uspostavljena je nova baza članstva, uspostavljen je sistem odlučivanja i procedure, uspostavljeni su mjesni odbori kao početni organi stranke. Ubjeđen sam da će kvalitetnom radom novi opštinski odbor pokazati dobre rezultate u narednom periodu", istakao je Gutić

Potpredsjednik Bošnjačke stranke Osman Nurković je istakao da očekuje da će Bošnjačka stranka pokazati jedinstvo i zajedništvo i ojačati svoju poziciju u Baru i na svim nivoima.

"Siguran sam da ce formiranjem novog odbora biti ojačana BS u Baru, a da će problemi od ranije ostati iza nas. Sigurno je Bošnjačka stranka prepoznata kao ozbiljan politički subjekat našeg naroda, na svim nivoima, I očekujem da će dobiti još veće povjerenje gradjana. Do sada je BS mnogo uradila na afirmaciji strateških državnih interesa, ali i jačanju pozicije Bošnjaka. Ulaganja u nerazvijene dijelove države, u sjever, izgradnja infrastrukture i mnogi strateški projekti koji se ostvaruju preko Vlade, predstavljaju dio našeg programa od osnivanja BS", kazao je Nurković.

"U Baru imamo značajan potencijal za rast, i to treba da iskoristimo na prvim parlamentarnim izborima. Kroz ozbiljan rad i dobru organizaciju u Baru i u drugim opštinskim odborima, možemo imati, najmanje tri, a možda i četiri poslanička mandata. Ovaj rezultat bi značio da se ne može formirati vlast bez BS. Učesće u vlasti na nivou države u narednom mandatu, značiće dobar kontinuitet i utemeljenje u svim državnim institucijama i velike benefite, za nas narod i clanstvo BS", zaključio je Nurković

Delegati Skupštine su tajnim glasanjem izabrali novi sastav Opštinskog odbora u kome su Rasim Honsić, Suljo Mustafić, Edina Dešić, Sead Delalić, Anita Adrović, Mehmed Feratović, Sadetin Peričić, Muamer Hajdarpašić, Isad Kurpejović, Safet Kočan, Jasmin Hot, Elvir Škrijelj, Meliha Gutić, Ilhan Hasović,Ermin Hajdarpašić, Nermin Kalač , Rejhan Kalač, Amela Hot, Sadija Mustafić, Edin Skenderović, Alen Kalač, Elvedin Adrović, Hajriz Ličina, Hajradin Murić, Diadela Husović, Samir Perazić, Jasmin Škrijelj, Suljo Perazić, Kemal Agović, Amel Dedeić, Dženita Murić, Jasmin Kajević, Sehera Kalender, Adem Husović, Elhan Huremović, Armin Čolović, Nermin Škretović, Kamber Karađuzović, Aida Kolar, Ferida Peročević i Sabro Čolović.

Najavljeno je da će u narednom periodu biti izabrano rukovodstvo Opštinskog odbora - predsjednik , potpredsjednici i izvršni odbor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније