Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

03. 08. 2019. 16:37 >> 17:53
4

"ODUPRI SE" POZIVA

Potpisnici "Sporazuma za budućnost" na sastanak

Pokret "Odupri se 97.000" pozvao je sve potpisnike "Sporazuma za budućnost" na zajednički sastanak u srijedu, 7. avgusta kako bi svim građanima pojasnili dešavanja na političkoj sceni.

Sastanak će, kako se navodi u saopštenju, biti otvoren za medije i direktno prenošen na FB stranici pokreta "Odupri se – 97000".

Poziv upućuju nako navode nakon posljednjih dešavanja na političkoj sceni, svjesni istorijske važnosti procesa koji su započeli danom potpisivanja „Sporazuma o budućnosti".

"'Sporazum o budućnosti' je javno obavezao sve potpisnike da će se zalagati za korjenite promjene političkog sistema koje prvenstveno treba da dovedu do smjene vlasti, što je osnovni preduslov da naša zemlja krene putem kojim većina građana smatra da treba, tj. da se po prvi put u istoriji dese slobodni izbori u Crnoj Gori, bez pritisaka, ucjena, kupovine glasova – što do sada nije bio slučaj. Sporazum pripada svim građanima Crne Gore, ne samo predstavnicima pokreta 'Odupri se – 97000' i poslanicima zvanične parlamentarne opozicije, već njegovo potpisivanje mora biti ponuđeno vanparlamentarnim partijama, nevladinim organizacijama, sindikatima, grupama građana i najvažnije – svim građanima Crne Gore", katzali su iz pokreta "Odupri se".

Radi promovisanja dijaloga, kao jednog od demokratskih načela, potpisivanje „Sporazuma o budućnosti“, kao dodaju, mora biti ponuđeno i činiocima vlasti: "Socijaldemokratama, manjinskim partijama, a zatim i DPS-u i samoproglašenim premijeru i predsjedniku države".

"Naravno, njihove potpise ne očekujemo, s obzirom na to da bi tim činom prihvatili svoje ostavke a već su bezbroj puta pokazali da ne posjeduju ni političku ni moralnu vrstu odgovornosti za takav civilizacijski čin, koji je praksa svuda u svijetu. Ipak, dužni smo to učiniti radi svih onih koji su pod prinudom i radi ostvarenja materijalnih interesa na prethodnim izborima dali svoj glas vladajućoj koaliciji, a i sami znaju da ovakva vlast državu vodi ka propasti. Napominjemo da je u ideji 'Odupri se' građanin percipiran kao političko, misleće biće, a I

I dalje smatraju da je Ulica jedina slobodna institucija, te da samo ujedinjujući sve strukture društva može doći do, kako navode, željenog i nasušno potrebnog cilja – a to je sloboda, oslobađanje institucija i zaustavljanje pljačke državnih resursa.

Premijeru Dušku Markoviću poručuju da se svijet ne okreće oko kongresa DPS-a.

"Te da nas ne interesuju njegove nepristojne ponude, već da ćemo mi biti ti koji će postavljati uslove o organizovanju prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori, kako smo rekli i ambasadoru EU u Crnoj Gori, gospodinu Oravu. Ti uslovi obuhvataju oslobađanje Javnog servisa, Agencije za sprječavanje korupcije, Vladu građanskog jedinstva i sve ostalo što budemo smatrali bitnim da bi proces izbora bio slobodan, jer ćemo u suprotnom bojkotovati sve vaše i samo vaše izbore", poručuju iz pokreta Markoviću.

Zvaničnoj parlamentarnoj opoziciji poručuju da se protiv DPS-a ne može boriti zlom u sebi, te da će im građani ponovo pružiti ruku.

"Očekujemo da ćete se svi odazvati na zajednički sastanak jer je to u ovom trenutku najmanje što ste dužni građanima Crne Gore", navode iz pokreta "Odupri se".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније