Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2013. 12:45   >>  12:47 3

IZBORI NA CETINJU

Pozitivna i Pravedna CG zajedno ?

Pozitivna i Pravedna Crna Gora razgovaraju o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima na Cetinju, a do kraja septembra sve će biti jasnije i izvjesnije, kazao je predsjednik Izvršnog odbora Pravedne Rade Bojović.

On je podsjetio da su Pozitivna i Pravedna programski bliske i da imaju slične ili iste stavove o brojnim političkim i društvenim pitanjima.

„To je i razlog što mi u Pravednoj promovišemo i snažno podržavamo ideju o integralističkom državotvorno-reformatorskom savezu. Uvjereni smo da bi takav savez, čiju bi okosnicu činila Pozitivna Crna Gora, predstavljao temelj za rađanje politike koja bi bila ozbiljna alternativa vladajućoj koaliciji i Demokratskom frontu“, kazao je Bojović agenciji MINA.

Prema njegovim riječima, u tom pravcu predstavnici Pravedne i Pozitivne razgovaraju i nadaju se da će zajednički pronaći adekvatna rješenja.

„To svakako uključuje i potencijalni zajednički ili neki drugi odgovarajući nastup na predstojećim izborima na Cetinju. U svakom slučaju, do kraja ovog mjeseca sve će biti jasnije i izvjesnije“, pojasnio je Bojović.

Komentarišući to što će Socijaldemokratska partija na Cetinju i u Petnjici ići samostalno, on je kazao da je u oba slučaja očigledno da će režim nastupiti u dvije kolone.

„Pritom, politički karakter ovih izbora je sasvim različit. U Petnjici je izvjesno da će vladajuće stranke glatko osvojiti lokalnu vlast i ponovo se stopiti u jedan interesni organizam“, rekao je Bojović.

S druge strane, kako je naveo, na Cetinju će DPS i SDP voditi „podmuklu bitku oko provladinih birača, ali je njihovo postizborno savezništvo realan politički izbor“.

„Zato je važno da se Pozitivna i Pravedna na Cetinju ozbiljno i snažno suprostave nastavku DPS-ove vlasti i rutinskoj dvostrukoj igri SDP-a. Cetinju treba alternativna politička ponuda u čijem središtu mora biti ideja o ekonomskom razvoju, administrativnom preoblikovanju i dostojanstvenom položaju Prijestonice“, poručio je Bojović.

On je dodao da nije nevažno primijetiti da bi smjena DPS-a bila sasvim izvjesna ukoliko bi SDP smogao snage da se iščupa iz „bratskog“ zagrljaja i pridruži Pozitivnoj i Pravednoj.

Komentarišući da li bi rezultat u tim opštinama mogao da utiče na održavanje vanrednih parlamentarnih izbora, Bojović je kazao da ne vjeruje u takav značaj predstojećih lokalnih izbora.

„Međutim, mislim da izborni ishod na Cetinju može imati neke posljedice na buduće političke događaje, uključujući djelimičnu prekompoziciju političkih snaga i refleksije na izbore u Podgorici. Pritom, tek će izbori u Podgorici moći predstavljati uvod u vanredne parlamentarne izbore“, ukazao je on.

Bojović je rekao da Pravedna neće učestvovati izborima u Petnjici i Mojkovcu jer u tim opštinama nemaju organizovane pristalice.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније