Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

01. 08. 2019. 16:06   >>  23:10 2

IZOSTALE KONSULTACIJE

Joković iznenađen potezom Demokrata

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković saopštio je da je iznenađen je što su Demokrate pregovarale sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) bez znanja ostalih opozicionih partija.

"Iznenađen sam sinoćnjim dešavanjima povodom donošenja odluke o uspostavljanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornih i drugih zakona u crnogorskoj Skupštini, jer nijesam ni mogao pretpostaviti da se iza kulisa, i bez znanja ostalih opozicionih partija, jedna opoziciona politička partija dogovara i pregovara sa DPS-om. Ovakav potez Demokrata i njihovo usaglašavanje amandmana sa DPS-om čudi, baš kao i obrazlaganje amandmana od strane poslanika iz vlasti koji je u Kotoru jednim vidom političke korupcije promijenio volju birača i njihovog legalnog predsjednika Opštine. Sve to ne vodi u pravcu jedinstvenog djelovanja opozicije", saopštio je Joković.

U najmanju ruku, kako je naveo, bilo je za očekivati da se urade konsultacije unutar opozicije.

"Bilo je elementarno korektno da su informisali kolege da to čine, odnosno, sve one koji su pred više hiljada ljudi na podgoričkom trgu potpisali Sporazum o budućnosti i saradnji", istakao je Joković.

Predsjednik SNP-a smatra da nije bitno da li su Demokrate pregovarale sa DPS-om sa ili bez posrednika.

Kako je kazao, samo je široki dijalog vlasti i opozicije, što se tiče izbornog zakonodavstva i tehničke vlade koji bi uključivao sve učesnike političke scene, mogao doprinjeti uzajamnom povjerenju.

"Šta ih je motivisalo da jednostrano usaglase amandmane sa DPS a ne sa cijelom opozicijom, mogu objasniti jedino oni sami. U svakom slučaju, uprkos slavodobitnim izjavama, mislim da je jedini dobitnik u svemu ovome samo DPS", zaključio je Joković.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније