Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

31. 07. 2019. 19:48   >>  19:52

SD O SDP-U

Napuštanje sjednice alibi za neglasanje

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola danas u Skupštini Crne Gore nije usvojen zbog licemjerstva onih iz opozicije, koji već četiri mjeseca obmanjuju građanke i građane Crne Gore izmišljajući razloge da za isti ne glasaju, saopštile su Socijaldemokrate.

"Vrijeđa inteligenciju njihovo providno pravdanje da su bili spriječeni da podrže zakon jer su juče napustili zasijedanje. Svima je jasno da je njihovo jučerašnje napuštanje sjednice iscenirano upravo kako bi imali alibi za današnje neglasanje za zakon. Posebno je licemjeran njihov pokušaj da svoje današnje ponašanje opravdaju time što drugi nijesu podržali zakon", saopšteno je iz SD.

Podsjećaju da je glasanje već odlagano u pokušaju da se svima pruži prilika da na djelu pokažu svoj odnos prema poštovanju ljudskih prava i sloboda.

"Socijaldemokrate Crne Gore nikada neće kalkulisati sa osnovnim ljudskim pravima naših građanki i građana. Mi se u svom djelovanju ponašamo u skladu sa onim što smo u svojim partijskim dokumentima postavili kao jedan od ciljeva i načela, a to je poštovanje čovjeka, njegovog dostojanstva, prava i sloboda bez obzira na rasnu, vjersku, nacionalnu pripadnost, pol ili seksualnu orijentaciju", poručuju iz SD-a.

Očekuju od svih političkih subjekata da pokažu odgovornost u obezbjeđivanju poštovanja ljudskih prava i sloboda građanki i građana kada se ponovo bude glasalo o ovom zakonu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније