Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Mina ]

31. 07. 2019. 18:06 >> 18:04

SDP

Vladajuća većina ne podržava ključne evropske vrijednosti

Neizglasavanje Zakona o istopolnim zajednicama pokazalo je da u vladajućoj većini nema saglasja i podrške za ključne evropske vrijednosti iz oblasti temeljnih ljudskih prava, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije.

Skupština Crne Gore nije danas usvojila zakon o životnom partnerstvu osoba istog pola, jer nije bilo većine u parlamentu.

U reagovanju SDP-a navodi se da je glasanjem na djelu pokazano da nema većine za evropske vrijednosti i poštovanje osnovnih ljudskih prava garantovanih međunarodnim standardima.

Iz te partije su kazali da podržavaju Zakon o istopolnim zajednicama.

„Ali je zloupotrebom Poslovnika i člana 107 od potpredsjednika (Genci) Nimanbegua, koji je glasao protiv ovog važnog zakona, spriječio poslanike SDP da ovog puta prisustvuju sjednici i podrže ovaj zakon“, kaže se u reagovanju.

Iz SDP-a su poručili da njihov poslanički klub neće dozvoliti „zloupotrebu od strane rukovodstva parlamenta koje kažnjava poslanike SDP, samo zato što im se ne dopadaju naši politički stavovi“.

„Kao znak protesta zbog ovakvih zloupotreba u vođenju sjednice i kršenja Poslovnika, javno smo saopštili da juče i danas, iz tih razloga, nećemo prisustvovati zasijedanju Skupstine“, kazali su iz SDP-a.

Oni su pozvali Vladu da u najkraćem roku ponovo predloži taj Zakon, bez obzira što je, kako su kazali, sada jasno da za njega nemaju većinu u vladajućoj koaliciji.

„A vladajuću koaliciju da obuzda zloupotrebe i kršenja Poslovnika od strane potpredsjednika Nimanbegua“, dodaje se u reagovanju.

Iz SDP-a su poručili da će podržati taj zakon na prvoj sjednici na kojoj se nađe, kako bi i u toj oblasti Crna Gora usvojila standarde koji garantuju temeljna ljudska prava.

„Nama je žao što oni koji su danas na vlasti nemaju u svojim redovima potrebnu većinu za zakone iz oblasti temeljnih ljudskih prava“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније