Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

30. 07. 2019. 15:33   >>  15:37

ODBOR ZA ANTIKORUPCIJU

Kolegijum bez stava u vezi dopisa Katnića

Kolegijum predsjednika Skupštine nije danas zauzeo stav o odbijanju specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da Odboru za antikorupciju dostavi izvještaj o postupanju u slučaju Koverta, jer nije nadležan za ta pitanja, kazao je predsjednik Odbora Predrag Bulatović.

On je agenciji Mina kazao da je za sjutra zakazao sjednicu Odbora, na kojoj će probati da nađu rješenje u datoj situaciji i da ispoštuju plan rada koji su usvojili.

"I s druge strane da se ne derogiraju opredjeljenja u zakonu da vrhovni i specijalni državni tužilac, po posebnim pitanjima, učestvuju u radu ne samo Skupštine, nego i nadležnih radnih tijela u koje spada i Odbor za antikorupciju", precizirao je Bulatović.

On je rekao da je na Kolegijumu saopštio stavove koje ima kao predsjednik Odbora, i koji su stavovi opozicionih političkih partija.

Kako je naveo, Daliborka Pejović je u ime Demokratske partije socijalista saopštila njihove stavove vezano za opredjeljenje zašto su na Odboru glasali da se to pitanje razmatra u septembru.

"Kolegijum nije zauzeo stav, jer u principu oko tih stvari nije nadležan, ali se vodila rasprava, konstatovan je problem i opredjeljenje je gotovo svih da se nađe kompromisno rješenje u situaciji koja je nastala nakon Katnićevog pisma, sa ciljem da se ne derogira kontrolna uloga parlamenta i radnih tijela", kazao je Bulatović.

On je rekao da očekuje da će sjednica Odbora na temu postupanja državnog tužilaštva u slučaju afere Koverta biti održana u septembru.

"Tražićemo rješenje do sjutra. Očekujem da se sjednica, sa tematikom koja je predložena, održi u septembru, kako je to Odbor i planirao, sa pitanjem koje se tiče postupanja državnog tužilaštva vezano za aferu Koverat", rekao je Bulatović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније