Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B.

29. 07. 2019. 15:30 >> 17:03
11

DEMOKRATE

"Nijesmo i nećemo pregovarati sa DPS-om"

Nakon medijskih navoda da posalnici Demokrata ulaze u Odbor za reforme izbornog zakonodavstva, a nakon pregovora sa DPS-om, iz partije Alekse Bečića, poručuju da nikada nijesu i neće ni javno, ni tajno, pregovarati sa DPS-om.

To zadovoljstvo, poručuju Demokrate, ostavljaju onima kojima to ni dosad nije bilo strano.

“Problem ovih medija i DPS-a i nijesu pregovori već pokušaj sakrivanja činjenice da ne mogu da realizuju dogovore koje iza scene vode onako kako ih vode u Budvi. Žalost usljed osujećenosti u namjeri da na taj način vode pregovore utoliko je veća što je za pregovore potrebno dvoje”, poručuju Demokrate.

Kažu i da problem medija i DPS-a nijesu pregovori već, kako poručuju, pokušaj sakrivanja činjenice.

“A činjenica je da ne mogu da realizuju dogovore koje iza scene vode onako kako ih vode u Budvi”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Povratak u Odbor ako se sprovede "Briselski plan"

"Onima koji su se bezuslovno vratili u Parlament i time dali pojas za spasavanje DPS-u, onima koji su prošle godine odbili "Briselski plan" Demokrata i URA-e, a prihvatili Plan i Odbor Branimira Gvozdenovića, onima koje očito ne interesuje DPS, već samo Demokrate, poručujemo i njima i njihovim dugogodišnjim partnerima iz DPS-a ono što smo makar sto puta rekli u prethodnih godinu dana: Ukoliko se sprovede "Briselski plan" Demokrata i GP URA-a koji smo sa komesarom Hanom predstavili u Briselu, a koji podrazumijeva i garanciju da nema trgovina starih partnera koja obesmišljava izbornu reformu, spremni smo odmah da radimo na sveobuhvatnim izbornim reformama", poručuju Demokrate.

Ukoliko se ne sprovede "Briselski plan", Demokrate poručuju da se ne vraćaju u redovan rad Parlamenta.

"Jer vas podsjećamo da "Briselski plan" Demokrata i GP URA-a, predstavljen u julu prošle godine, kaže: "Ponavljamo da smo spremni da učestvujemo i glasamo u Parlamentu, samo ako ad hoc parlamentarni odbor postigne konačan dogovor o svim stavkama navedenim u tom Planu, zajedno sa potvrđivanjem datuma parlamentarnih izbora i dogovora o datumu održavanja svih lokalnih izbora u jednom danu". Žao nam je što ste se u svojoj mržnji zanijeli i istrčali. Trebali ste do sada naučiti da sa Demokratama nema šale i da je za nas "Briselski plan" i data riječ zvijezda vodilja", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније