Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

11. 09. 2013. 12:30 >> 12:30
1

IZBORI 16. NOVEMBRA

Skraćen mandat Skupštini Prijestonice

Odbornici Skupštine Prijestonice jednoglasno su danas usvojili odluku o skraćenju mandata odbornicima lokalnog parlamenta, što je i bila jednina tačka dnevnog reda današnje sjednice.

Inicijativu za skraćenje mandata podnijeli su odbornici DPS-a, a takvu odluku obrazložio je predsjednik odborničkog kluba te parije Stevan Radunović, koji je kao glavni razlog naveo ekonomičnost, obzirom da su već raspisani izbori u još dvije crnogorske opštine.

“Odbornički klub DPS-a je pri podnošenju inicijative za skraćenje mandata u potpunosti ispoštovao odredbe zakona o izboru odbornika i poslanika”, istakao je Radunović.

On je ukazao da je još jedan od razloga bio i moguće nepovoljne vremenske prilike koje su sasvim izvjesne za februar mjesec, kada su  na Cetinju trebali da budu održanani izbori.

“U međuvremenu bi imali i novogodišnje i božićne praznike što bi, siguran sam, nepovoljno uticalo na predizbornu kampanju, pa je ovo najbolje moguće rješenje”, rekao je Radunović.

Iako su odbornici SDP-a podržali odluku o skraćenju mandata, Ivan Gazivoda je istakao da nije bilo potrebe da se sjednica zakazuje po hitnom postupku.

“Obzirom da je ova tema živa u gradu već preko mjesec, mislim da je sve moglo da realizuje u redovnom postupku”, naglasio je odbornik SDP-a.

Nakon današnjeg zasijedanja lokalnog parlamenta stiču će se uslovi da predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i u Prijestonici zakaže izbore za 16.novembar, kada su zakazani u Mojkovcu i Petnjici.

Vladajući DPS, Socijaldemokratska partija i Pozitivna Crna Gora već su najavile da će na te izbore izaći samostalno, dok su u Demokratskom frontu i Socijalističkoj narodnoj partiji kazali da će o načinu izlaska odlučiti nakon raspisivanja izbora.

Aktuelni saziv Skupštine Prijestonice Cetinje konstituisan je 3. marta 2010. godine, odnosno nakon izbora održanih 7. februara, i čini ga 33 odbornika. Najviše odbornika ima DPS (21), a u gradskom parlamentu zastupljeni su i SDP (6), SNP (3), koalicija Liberalna partija – Građanska partija (2), te jedna nezavisna odbornica.


Milena Stanojević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније