Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

29. 07. 2019. 07:10   >>  07:10 24

ŠĆEKIĆ PORUČIO

Bude li bojkota, izdajnika ne smije biti

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Dragoslav Šćekić kazao je da bi cjelokupna opozicija trebalo da ima samo jedan cilj - smjenu vlasti zarad boljeg života svih građana.

On u razgovoru za Dan ističe da nije važno hoće li to postići jedinstvenom listom, samostalnim nastupima, u jednoj, dvije ili više kolona i poručuju da je SNP spreman.

Šćekić tvrdi da su istraživanja neumitna, te da "jednostavnim sabiranjem opozicionih brojki dolazimo do ubjedljivog trijumfa opozicije".

"Dovoljan razlog da naš predsjednik predloži najjednostavniju formulu za pobjedu - jedinstvena izborna lista. U tom pravcu očekujemo reakcije naših kolega iz opozicije. U krajnjem, spremni smo da iniciramo početni sastanak. Moramo pobijediti neke unutrašnje sujete i izdići se iznad trenutnih interesa. U ovom trenutku je najmanje bitno ko bi mogao osvojiti pet, sedam ili 15 poslaničkih mandata; to je periferno u odnosu na cilj: nova vlast bez DPS-a i neka nova Crna Gora bez kriminala, država u kojoj će institucije raditi svoj posao, nova pravna Crna Gora bez afera", rekao je Šćekić.

On smatra da ne bi trebalo čekati ponude DPS-a.

"I prethodna tehnička vlada je pokazala da se DPS-a treba čuvati i kad darove nosi. Sve je u opticaju, ali složićete se da nikada više ne smijemo dozvoliti da nam vladajući režim priprema i sprovodi izbore. Prema tome, i ako dođe do formiranja neke nove izvršne vlasti, to neće biti zbog toga što to želi DPS ili njegovi politički trabanti, već će to biti isključivo posledica ogromnog pritiska da se u ovoj državi krene sa mrtve tačke kad je u pitanju izborno zakonodavstvo. Dakle, ukoliko dođe do formiranja tehničke - ili nazovite je kako hoćete - vlade, neće biti riječ ni o kakvom dilu sa režimom, već se isključivo radi na pronalaženju modela za prve slobodne izbore", tvrdi Šćekić.

Navodi da su spremni na sve opcije - od samostalnog nastupa, preko koalicije, do bojkota svih institucija.

"Ali moramo imati na umu jedno: bojkot može biti uspješan samo ako svi do jednoga u opoziciji donesemo tu odluku. Ukoliko do bojkota dođe, izdajnika ne smije biti. Sa druge strane, vlast je svjesna da ukoliko sjednemo i pokušamo doći do obostrano prihvatljivih rješenja, godina dana je neki minimum ispod koga nećemo pristati na pripremu i implementiranje izbornih pravila. Do tada, skupa sa našim prijateljima u okviru saveza "Da svako ima", bićemo dio zajedničkih akcija u pravcu nastavka naših daljih opozicionih aktivnosti", rekao je Šćekić.

 

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније