Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Dan; Objavila: M.M ]

28. 07. 2019. 08:03 >> 08:02
3

IBRAHIMOVIĆ

BS postavila uslove za koaliciju

Ako bi se u Bošnjačkoj stranci (BS) razmišljalo o eventualnom koalicionom nastupu, u obzir mogu doći samo one partije koje priznaju nezavisnu Crnu Goru, njeguju multietnički i multivjerski sklad, podržavaju članstvo Crne Gore u NATO, evropski put Crne Gore i jasno iskazuju stav da se u Srebrenici desio genocid, kazao je za Dan funkcioner te stranke Ervin Ibrahimović. On je saopštio da je Bošnjačka stranka posvećena realizovanju izbornog programa.

“U svakodnevnim razgovorima sa članovima i simpatizerima BS-a, kao i sa drugim građanima, stiče se utisak da smo na dobrom putu da realizujemo ponuđeni program BS-a. Tako za one koji prate političku scenu u Crnoj Gori rast podrške politici BS-a ne treba da je iznenađenje ili slučajnost”, rekao je Ibrahimović.

To, kako je rekao, BS dodatno obavezuje da kao odgovorni ljudi poslušaju glas naroda.

“Da na osnovu potencijalnih izazova donesemo odluku o načinu izlaska na predstojećim izborima. Naravno, ako bi se razmišljalo o eventualnom koalicionom nastupu, mogu doći u obzir samo one partije koje priznaju nezavisnu Crnu Goru, njeguju multietnički i multivjerski sklad, podržavaju članstvo Crne Gore u NATO, evropski put Crne Gore i jasno iskazuju stav da se u Srebrenici desio genocid”, navodi Ibrahimović.

BS je na prošlim parlamentarnim izborima, u oktobru 2016. godine, nastupio samostalno. Na jesen te godine, Demokratska partija socijalista potpisala je sporazum o formiranju vlade sa svojim koalicionim partnerima (Bošnjačkom strankom, Socijaldemokratama, Hrvatskom građanskom inicijativom, koalicijom Albanci odlučno i Liberalnom partijom).

Sklopljen je Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju i formiranju parlamentarne većine za mandat 2016. do 2020. godine. Na čelo Vlade je, po tom dokumentu, izabran zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković.

Pri tome je postojala ponuda opozicije Bošnjačkoj stranci u cilju formiranja vlade, koja je uključivala formiranje manjinske vlade sastavljene isključivo od kadrova stranke čiji je lider Rafet Husović. BS nije prihvatio zvanične pregovore sa opozicijom, a prihvatio je saradnju sa DPS-om.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније