Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

26. 07. 2019. 13:40   >>  13:40 21

VUKSANOVIĆ REAGOVAO

Vujanoviću nepoznata problematika Srba u CG

Izjava bivšeg predsjednika Filipa Vujanovića da Srbi nijesu ničim ugroženi u Crnoj Gori i da je to čista socijalna demagogija, na najbolji način oslikava položaj srpskog naroda i odnos aktuelne vlasti prema njemu, saopštio je predsjednik Srpskog nacionalnog savjeta (SNS) Momčilo Vuksanović.

 

Podsjećamo, Vujanović je u emisiji Živa istina koja će biti emitovana večeras od 20.05h, ocijenio je da Srbi nijesu ničim ugroženi u Crnoj Gori, te da je to čista socijalna demagogija.

"Bivšem predsjedniku treba vjerovati onoliko koliko je sopstvenim ponašanjem zaslužio kod građana Crne Gore. I kada je bio zvanično predsjednik Crne Gore, po sopstvenom priznanju, on mnogo toga nije znao, pa sa sigurnošću možemo ustvrditi da mu je i problematika položaja srpskog naroda u Crnoj Gori nepoznata", rekao je Vuksanović.

Bivši predsjednik, kako je saopštio Vuksanović, zamišlja da bi Srbi bili zadovoljni sa nekoliko ministarskih i funkcionerskih mjesta, "pa se onda poziva na Narodnu stranku, na čelu sa Novakom Kilibardom, kao navodno srpsku, koji su u svakom trenutku bili spremni da se odreknu sopstvenog identiteta zbog partijskih i ličnih privilegija".

"Srbi u Crnoj Gori prepoznaju namjere aktuelne koalicione vlasti i njihov neprijateljski odnos prema najvećoj nacionalnoj zajednici, koji je izražen u svakom dijelu društvenog i političkog života. Nepotrebno je nabrajati pozicije u kojima su Srbi obespravljeni, jer definitivno ne postoji područje u kojem su Srbi postigli ravnopravan položaj makar i sa brojčano najmanjom nacionalnom zajednicom u Crnoj Gori. Nadamo se da su politički predstavnici Srba shvatili da koalicionom, građanističkom, koncepcijom Srbi ne mogu ostvariti ništa osim asimilacije koja srpski narod nepovratno odvaja od sopstvene tradicije i kulture, i da jedino okrenuti sebi mogu postići stabilnost i ravnopravnost sa drugim narodima", navodi se u reagovanju Vuksanovića.

 

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније