Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

24. 07. 2019. 18:03 >> 17:59
1

ZENKA-GAŠPARIKOVA

Pred CG brojni izazovi na putu ka EU

Pred Crnom Gorom je i dalje mnoštvo izazova na putu ka Evropskoj uniji, iako je vidljiv napredak u razvoju, saopštio je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka na sastanku sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danijelom Gašparkovom.

Zenka je kazao da Vlada Crne Gore sa UNDP radi na poboljšanju dobrog upravljanja i njegovanju demokratskog društva koje u potpunosti poštuje i štiti ljudska prava kroz vladavinu prava.

“Ženska politička mreža je odličan primjer saradnje između svih političkih partija, te da još treba raditi da se poveća broja žena na izbornim listama”, istakao je on.

Tokom sastanka resorni ministar je kazao da je Vlada Crne Gore odlučna da stane na kraj nasilju nad ženama i nasilju u porodici, kao jednom od ključnih izazova u društvu.

Pohvalivši dosadašnju saradnju, Gašparikova je istakla da su pitanja rodne ravnopravnost veoma bitan činilac u demokratizaciji društva, te da ljudska prava i generalno vladavina prava ostaju prioriteti za UNDP.

“Istinski smo posvećeni postizanju rodne ravnopravnosti, naročito u domenu borbe nasilja nad ženamai smatramo da je neophodno i dalje doprinositi političkom i ekonomskom osnaživanju žena. Takođe, smatramo da rodne politike treba kreirati i sprovoditi na svim nivoima vlasti i u tom smislu je važno jačati kapacitete svih ministarstava”, saopštila je Gašparikova.

Ministar iskazao spremnost za dalje unapređenje saradnje i da smatra doprinos UNDP značajnim za dalji razvoj Crne Gore, kako za proces EU integracija, tako i za zaštitu i promociju ljudskih prava.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније