Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

24. 07. 2019. 16:30 >> 16:43
1

DRLJEVIĆ

"Reforme u poglavljima 23 i 24 daju rezultate"

Reformske aktivnosti u poglavljima 23 i 24 daju rezultate, saopštio je na sjednici Odbora za evropske integracije Glavni pergovarač Crne Gore s EU Aleksandar Drljević. Drljević je naglasio da su ta poglavlja prioritetna u integracionom procesu i da treba uložiti dodatne napore kako bi se ostvario konkretniji napredak. Odbor je analizirao izvještaje koji govore o realizaciji planiranog, u poglavljima 23 i 24 u prošloj godini i u prva tri mjeseca ove.

 

Odavno nije bilo toliko mnogo izvještaja u jednom danu pred članovima odbora za evropske integracije.

Glavni pregovarač Crne Gore za EU sopštio je da reformske aktivnosti u dva poglavlja već proizvode rezultate koji su prepoznati i od strane evropske komisije i partnera Crne Gore.

"Svjesni važnosti da u skorijem periodu uložimo dodatne napore i ostvarimo konkretan napredak u oblastima koje su označene kao prioritetne", rekao je on.

Predsjednik odbora Slaven Radulović kaže kako smatra da nije potpuno jasno o kojoj se državi radi kad se čita izvještaj, te da ga treba prilagoditi realnom stanju.

Na sjednici odbora je sugerisano da se preispita reprezentativnost NVO u procesu pregovaranja.

Daliborka Pejović iz DPS-a kaže da sada u svakoj NVO sada u programskom opredjeljenju postoji prič oko korupcije.

Drljević kaže da je saglasan da postoji ogroman broj NVO koje bi trebalo da imaju specijalizaciju, ali da to vidi i kao proces sazrijevanja društva.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније