Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

23. 07. 2019. 12:08   >>  12:07

SAVJET ZA ODBRANU

CG potvrdila da je kredibilna NATO saveznica

Crna Gora postigla je značajne rezultate nakon dvije godine članstva u NATO-u, a kvalitetnim i pravovremenim ispunjavanjem obaveza u okviru Saveza, potvrdila je da je kredibilna i odgovorna saveznica, što su prepoznale i članice Alijanse.

To je ocijenjeno na sjednici Savjeta za NATO, kojom je predsjedavao predsjednik Savjeta, premijer Duško Marković.

Kako je saopšteno iz Vlade, Savjet je razmotrio set ključnih dokumenata iz minulog perioda, u odnosu na obaveze koje proizilaze iz članstva Crne Gore u Alijansi.

U okviru razmatranja sprovođenja Političkih prioriteta Crne Gore u okviru NATO-a, Savjet je ocijenio da je uspješno profilisanje naše države u Alijansi kroz implementaciju političkih prioriteta podjednako važno i za proces pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

“Savjet je razmotrio Izvještaj o sprovođenju NATO vježbe upravljanja krizama - CMX 2019, pri čemu je zaključeno da je, sagledavanjem postojećeg sistema odgovora na krizne situacije i provjerom njegove kompatibilnost s NATO-om, te identifikovanjem nedostataka koje je potrebno otkloniti u narednom periodu, u pripremi vježbe sprovedena veoma efikasna interresorna komunikacija, razumijevanje i poznavanje NATO sistema odgovora na krize, pa se učešće Crne Gore u CMX 2019 može ocijeniti uspješnim”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razmotren Izvještaj o završetku integracijskog procesa u kojem je je konstatovano da je procjena NATO-a da Crna Gora u ovoj godini može u potpunosti zaključiti proces integracije u svim oblastima, jer je dostigla punu integrisanost, dovoljna da, kako se navodi, na nacionalnom nivou budemo izuzetno zadovoljni dosadašnjim učinkom u kontekstu članstva.

Savjet je razmotrio Implementaciju Akcionog plana za 2019. godinu Komunikacione strategije za NATO.

“Zaključeno je da se Strategija uspješno sprovodi, kao i da Komunikacioni tim preduzima sve mjere kako bi se taj proces uspješno nastavio u budućnosti. Na sjednici Savjeta za NATO, pozdravljeno je i uspješno lansiranje kampanje „WeAreNATO“ (Mi smo NATO) koju Crna Gora sprovodi uz podršku partnera iz Ujedinjenog Kraljevstva, u cilju profilisanja Crne Gore kao uspješne saveznice, kao i u cilju približavanja domaćoj javnosti aktivnosti koje naša država sprovodi kao članica Alijanse”, poručuju iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније