Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: R.P. ]

22. 07. 2019. 11:28   >>  11:31 15

PRAVA CG

Unutar-pravoslavno pomirenje ključ stabilnosti

Predstavljanje Srba kao državotvorno najzrelijeg naroda u Crnoj Gori i formiranje zajedničke strategije u susret parlamentarnim izborima i popisu stanovništva 2021. godine, prioriteti su Prave Crne Gore, poručeno je iz te partije.

Prava Crna Gora je "uspješno završila fazu političkog profilisanja", te postala relevantan politički faktor koji predstavlja jednu od najbrže rastućih političkih partija u Crnoj Gori, navodi se u saopštenju, nakon sjednice Predsjedništva partije, na kojoj je jednoglasno usvojen politički stav ovog organa.

"Jedan od glavnih zaključaka Predsjedništva Prave Crne Gore je poziv političkim subjektima koji se bore za interese srpskog naroda u Crnoj Gori, da se okupimo u istu odbrambenu liniju i zajedno, ruku pod ruku, krenemo da uzmemo ono što nam je od kad je svijeta i vijeka pripadalo - slobodu" poručuju iz te partije, dodajući da ovo nije samo stav članova kao političara, već kao običnih ljudi, prije svega majki i očeva koji žele da njihova djeca odrastaju u Crnoj Gori kao u svojoj kući, a ne kao gosti.

Jedan od ciljeva Prave Crne Gore je, kažu, predstavljanje Srba kao državotvorno najzrelijeg naroda u Crnoj Gori. Poručuju i da će uraditi sve, da dođe do relaksacije i istinskog pomirenja i razumijevanja u okviru pravoslavnog naroda, od čega, smatraju, dominantno zavisi stabilnost i budućnost Crne Gore.

"U smislu političke taktike, mi ćemo kao predstavnici ovakvog shvatanja pokazati da možemo sa odgovornošću da nosimo svaki problem, da ne reagujemo ishitreno, da se ne plašimo nikoga i da nam je bitan svaki most koji se može sagraditi ili sačuvati, bilo gdje gdje je to moguće. Vodimo i vodićemo politiku punog integriteta na koju nije moguće uticati dnevnim provokacijama pojedinih subjekata, istovremeno promovišući najbolje međuopozicione odnose", navodi se u saopštenju.

Napominju da je za ostvarivanje njihovog političkog cilja neophodno da rast političkog subjekta nužno prati i povećanje standarda sveukupnog stanovništva u Crnoj Gori.

Posebno naglašavaju onaj sa srpskim nacionalnim predznakom, koji je, kako kažu, decenijama van institucionalnog dijela života, odnosno onog koji je zbog ispoljavanja svoje nacionalnosti - decenijama dominantno na birou rada.

"U želji da se ta istorijska nepravda, odnosno besomučna spirala bez kraja prekine jednom za svagda, Prava Crna Gora smatra da srpski narod u Crnoj Gori treba da se okrene sebi, uz prevashodno nužno pomirenje i nedvosmislenu saradnju između svih političkih partija koje u većoj ili manjoj mjeri zastupaju srpski narod u Crnoj Gori".

Potrebno je, poručuju, pristupiti formiranju specijalne strategije koji bi svi subjekti koji predstavljaju srpski narod bez izuzetka i sa istim žarom slijedili.

Ta strategija se odnosi na usklađivanje svih zajedničkih aktivnosti u susret parlamentarnim izborima, ali i, prije svega, procesu koji je daleko važniji od svih drugih procesa - Popisu stanovništva 2021. godine." navodi se u stavu Predsjedništva.

"Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić je najavio i početak intenzivne kampanje od septembra, koja će podrazumijevati obilazak svih gradova u Crnoj Gori, kao i zaokruživanje kompletne stranačke infrastrukture, počevši od mjesnih odbora", poručeno je nakon sjednice Predsjedništva, održane na Žabljaku.

Pripreme za kampanju će se privesti kraju tokom avgusta, zaključuje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније