Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

21. 07. 2019. 07:21 >> 07:21
5

RENCI SMATRA

Greška ako EU zatvori vrata Balkanu

Ako Evropa zatvori vrata Balkanu, to će biti greška, kazao je za Dan bivši predsjednik Vlade Italije Mateo Renci.

On je na marginama konferencije "Energetska transformacija i izazovi" koju je u Atini organizovao "Ekonomist", uz podršku "Helenik petroleuma", istakao da Italija i Crna Gora imaju odlične odnose.

"Mislim da su odnosi Italije i Crne Gore odlični posljednjih godina, pa i decenija. Tu mislim na kulturne odnose i međuljudske odnose, kao i na odnose koji imaju utemeljenje u istoriji. Sada mislim da je vrijeme da to iskoristimo na pravi način. Moj stav je da nije važno samo pitanje italijansko-crnogorskih odnosa, nego otvaranje evropske perspektive za integraciju cijelog regiona Balkana", rekao je Renci.

Po njegovom sudu, u tom smislu je posebno važna odgovarajuća strategija.

"Ta strategija treba da uključuje borbu protiv svih nezakonitosti i korupcije. Ali, u isto vrijeme, evropske države treba da uvide važnost prihvatanja balkanskih zemalja. Ako Evropa zatvori vrata Balkanu, to će biti greška, i tradicionalna je greška otvarati krize na balkanskom prostoru. Vjerujem da se stoga otvara nova stranica odnosa između Crne Gore i EU", kazao je Renci.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније