Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 07. 2019. 16:16 >> 16:18

TUZI

Vlast najavljuje investicije, opozicija nezadovoljna

Vlast u Tuzima zadovoljna je urađenim u prvih stotinu dana. Predsjednik opstine Nik Đeljošaj kazao je za Televiziju Crne Gore da su kompletirali izvršnu vlast i najavljuje brojne investicije. U opoziciji, međutim, smatraju da se moglo i više i bolje.

“Kompletirali smo izvršnu vlast, formiramo nove institucije koje imaju samostalne opštine, usvojili smo budžet i sad krećemo u realizaciju budžeta i svih onih vizija i ideja koje smo imali da razvijemo našu opštinu”, kaže Đeljošaj.

U opoziciji dane koje su prošli vide kao one u kojima se samo nagomilala administracija. Zbog toga, na sjednici skupštine krajem sedmice nijesu ni dali podršku usvojenom budžetu.

“U određenom dijelu kapitalnog budžeta nema ni jedne značajnije kapitalne investicije.Pokušali smo da uozbiljimo taj kapitalni dio budžeta djelujući amandmanski, podnijeli smo tri amandmana, u pitanju je izgradnja mjesne zajednice na karaburškom polju, izgradnja ulice u Dinoši kao i mosta na rijeci u Dinoši”, kazao je Mirza Pepić iz DPS-a. 

Predsjednik Opštine, s druge strane najavljuje druge projekte, za koje če, tvrdi, imati novca.

“Svi pokazatelji koje imamo za početak pokazuju da će biti samostalna, finansijski održiva Opština i da neće biti samo novca za operativne izdatke, nego će biti i za razvoj infrastructure i kapitalnih objekata. Prioritet prioriteta nam je zaobilaznica, kako bismo rasteretili centar Tuzi jer je ovo područje pogranično prema graničnom prelazu Božaj i moramo da rasteretimo saobraćaj”, kaže Đeljošaj.  

Do kraja godine u planu je i izgradnja tribune na gradskom stadionu, vrtića, šetališta, kao i još nekih saobraćajnica. Ovakve najave za opoziciju su neozbiljne.

“Pa sigurno da je moglo mnogo bolje. To što im je jedna od značajnijih investicija šetalište, onda je po nama to malo neozbiljno”, kaže Pepić. 

Podsjećamo da opštinom rukovodi Albanski forum koji čine Albanska alternativa, Demokratski savez Albanaca i DUA uz podršku Demokratske Crne Gore i Bošnjačke stranke.

Tatjana Debeljević

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније