Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

19. 07. 2019. 20:10 >> 20:09

ODBOR ODLUČIO

Zeleno svjetlo za rebalans budžeta i zaduživanje CG

Zakonodavni odbor dao je zeleno svjetlo na predlog rebalansa budžeta i na odluku o zaduživanju Crne Gore. Gavni razlozi za donošenje tih zakonskih rješenja kako su poručili iz Ministarstva finansija jesu promjene u prihodima i rashodima, ali i odluka o povećanju minimalne zarade. OIdbor je podržao i predlog zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

Vlada se odlučila za rebalans budžeta,kako bi stvorila mogućnost za  refinansiranje postojećeg duga zaduživanjem od 500 miliona eura ,saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Osnovni razlozi za donošenje zakona jesu promjene izdataka i primitaka, izmjene politike minimalne zarade i u cilju stvaranja pretpostavki za stvaranje fiskalnih rezervi.

Članovi Zakonodavnog odbora bez rasprave su ocijenili da su predloženi zakoni u skladu sa Ustavom. To skupštinsko tijelo podržalo je i Predlog Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, koji predviđa zabranu pušenja u zatvorenom javnom i radnom prostoru.

Poslanike je najviše interesovalo da li će u praksi biti sve spremno za primjenu zakona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније