Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

19. 07. 2019. 17:51 >> 17:50

SIMOVIĆ - RAJNKE

Partnerske odnose iskoristiti za jačanje ekonomske saradnje

Stabilne partnerske odnose Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država (SAD) treba iskoristiti za jačanje ekonomsko trgovinskih veza, identifikovanje i realizaciju konkretnih poslovnih i investicionih projekata, ocijenjeno je u razgovoru potpredsjednika Vlade Milutina Simovića sa američkom ambasadorkom Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno iz Vlade, Simović se danas sastao sa Rajnke, a u otvorenom i prijateljskom razgovoru konstatovano je da Crna Gora i SAD održavaju izuzetne bilateralne i partnerske odnose na svim nivoima.

„Simović i Rajnke su se saglasili da je okolnost postojanja stabilnih, savezničkih odnosa dvije zemlje, u narednom periodu potrebno iskoristiti za dodatno jačanje ekonomsko trgovinskih veza, identifikovanje i realizaciju konkretnih poslovnih i investicionih projekata“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Simović prezentovao Rajnke mjere koje je Vlada uspješno sprovela u procesu fiskalne konsolidacije, kreiranju povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta i planove u pravcu daljeg ekonomskog razvoja.

On je istakao spremnost Vlade da u saradnji sa Ambasadom SAD i ambasadorkom Rajnke sprovede aktivnosti na skretanju pažnje američkih investitora na potencijale realizacije projekata u Crnoj Gori.

Kao posebno atraktivna investiciona polja, Simović je apostrofirao energetiku, poljoprivredu, turizam i infrastrukturu.

„Rajnke je istakla da Crna Gora preduzima korake u pravcu jačanja ekonomije, ukupne stabilnosti i uvećanja životnog standarda“, kaže se u saopštenju.

Ona je dodala da treba nastaviti rad na unapređenju poslovne klima koja bi omogucila veće prisustvo američkih investitora, što je, kako je kazala, jedan od njenih priroteta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније