Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

19. 07. 2019. 14:30 >> 14:34

POKUŠAJ TERORIZMA

DF: Apelacioni sud da poništi presudu

Određujući ekstradicioni pritvor Saši Sinđeliću zbog ubistva koje je počinio u Hrvatskoj, Viši sud je priznao da mu je suprotno ZKP-u dodijelio status svjedoka saradnika, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

“U zakonu jasno piše da svjedok saradnik ne smije da slaže ni za jedan detalj iz svog života kako bi mogao dobiti status. U godinu i šest mjeseci koliko je trajao montirani sudski postupak protiv lidera DF - a, svjedok saradnik ne samo što je u moru laži slagao za pravosnažnu presudu od 21. godine zatvora, već je slagao i kako se zove, što će ostati upamćeno u analima crnogorskog pravosuđa”, saopšteno je iz DF-a.

Kažu i da je jasno da poslije, kako ističu u DF-u, najnovije kompromitacije Saše Sinđelića, Apelacioni sud treba da poništi presudu za “tzv. državni udar, ali istovremeno i oduzme status svjedoka saradnika Sinđeliću i kvalifikuje ga u optuženog”.

“Tako će se stvoriti pretpostavke za novo suđenje, ali ovog puta Saši Sinđeliću, a ne liderima DF-a, jer je očigledno da je on lažno svjedočio protiv njih uz punu koordinaciju sa SDT-om.

Kažu i da je Saši Sinđeliću vještački održavan status.

“Do prvostepene presude, a sad se ova pravosudna farsa seli u nadležnost Apelacionog suda, koji prije svega treba da odluči o ukidanju statusa svjedoka saradnika, jer je to uslov svih uslova, a zatim odmah da odbaci optužnicu. Sve drugo je nastavak izbjegavanja pravde i istine koju zna cijela Crna Gora, a jedino je u Višem sudu još utvrđuju”, poručuju iz DF-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније