Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 07. 2019. 12:59   >>  12:58

MOČNIK BRAJOVIĆU

Nastavlja se podrška članstvu Crne Gore u EU

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika koji je tom prilikom posebno akcentovao nastavak slovenačke podrške članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjendik Sjupštine, Brajović je zahvalio Močniku na doprinosu koji je pružio tokom obavljanja uspješne diplomatske misije u Podgorici, snaženju odnosa i partnerske saradnje između dvije zemlje koje njeguju tradicionalno prijateljstvo.

"Brajović je u razgovoru naglasio značaj kontinuiranog produbljivanja parlamentarne saradnje i još jednom zahvalio ambasadoru na odličnoj organizaciji njegove zvanične posjete Republici Sloveniji, koja je realizovana početkom juna 2019. U tom kontekstu zajednički je izraženo zadovoljstvo intenziviranjem komunikacije i saradnje koju bilježe, u poslijednje vrijeme, dva parlamenta na svim nivoima", navodi se u saopštenju.

Predsjednik crnogorske Skupštine je, zahvalivši na dragocjenoj podršci Slovenije reformskim naporima Crne Gore i njenoj evropskoj budućnosti, istakao uvjerenje da će ta podrška biti još izraženija u periodu u kojem je neophodna snažna afirmacija politike proširenja u cilju obezbjeđivanja trajne stabilnosti i razvoja Evrope.

"Ambasador Močnik je istakao zadovoljstvo gostoprimstvom koje mu je ukazano u Crnoj Gori, kao i brojnim prijateljstvima koja je uspostavio u našoj zemlji. U razgovoru je posebno akcentovao nastavak slovenačke podrške članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji, posebno imajući u vidu da će i njegov budući angažman u Ministarstvu vanjskih poslova Slovenije između ostaloga biti vezan za politiku proširenja", zaključuje se usaopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније