Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda, Objavila: J.B.Č. ]

18. 07. 2019. 06:43 >> 12:38
14

GEGAJ

Đukanović da vodi DPS i nakon Kongresa

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Gegaj, kazao je da bi aktuelni predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović trebalo da nastavi da vodi partiju i nakon Kongresa, bez obzira na to imao ili ne protivkandidata.

"Doprinos, kvalitet i iskustvo Mila Đukanovića, kao neprikosnovenog lidera u Crnoj Gori, ali i šire, preporučuju ga da on nastavi da vodi DPS. Mišljenja sam da bi, kao i ja, ogromna većina članova glasali za njega, bez obzira da li će on biti jedini kandidat ili će imati konkurenciju", kazao je Gegaj u intervjuu Pobjedi.

Kako su u DPS-u trenutno unutarstranački izbori i u većini opština su završene izborne konferencije. Na pitanje da li DPS sa tim kadrovskim restrukturiranjem potpuno spremno dočekuje naredne parlamentarne izbore, Gegaj tvrdi da je DPS, osim ostalog, veoma stabilan politički subjekt a to se kako je kazao, ogleda preko njenog unutrašnjeg života.

"Tu se, zajedno sa načinom organizovanja, vodi računa o tome ko su nosioci funkcija na centralnom i lokalnom nivou, te i kako izvršavaju partijske zadatke. U tom smislu unutarstranački izbori su veoma važna i ozbiljna aktivnost za nas. Članovi DPS-a su ljudi iz naroda, koji se svakim danom suočavaju sa realnim životom kako u njihovim porodicama i zajednicama, tako i na nivou zemlje i šire, i rade na poboljšanju opštih uslova života u okviru njihovih mogućnosti. Zbog toga je na ovim izborima prednost dobio značajan broj mladih i školovanih članova partije", kazao je Gegaj.

On je ocijenio da su svi odbori osvježeni sa ljudima koji imaju potpuno razumijevanje, dovoljno iskustvo i puni kapacitet da se uspješno suočavaju sa problematikom razvoja Crne Gore.

"Parlamentarni izbori su veoma važni za političke partije, građane i zemlju, pa zbog toga je naš pristup njima sveobuhvatan i svestran. Druge opozicione partije ne gledamo više kao protivnike nego kao konkurente, pa zbog toga pratimo njihovo djelovanje, cijenimo kod njih sve što je dobro i uvijek smo spremni na saradnju sa njima u korist prosperiteta Crne Gore uopšte", dodao je Gegaj.

Nakon izbornih konferencija na redu je i Kongres. Gegaj ne zna da li će, kako sada stvari stoje, Milo Đukanović biti jedini kandidat za predsjednika.

"U ovom trenutku to ne mogu da znam. To što mogu da dakažem je da doprinos, kvalitet i iskustvo Mila Đukanovića, kao neprikosnovenog lidera u Crnoj Gori, ali i šire, preporučuju ga da on nastavi da vodi DPS. Mišljenja sam da, kao i ja, ogromna većina članova bi glasala za njega, bez obzira da li će on biti jedini kandidat ili će imati konkurenciju", istakao je Gegaj.

Gubitak loklane vlasti u Tuzima poslije dugo godina prema riječima Gegaja u DPS-u nijesu doživjeli kao poraz.

"Mi smo svjesni da birači određuju ko će biti na vlasti i birači su najviše glasova dali DPS-u, pojedinačno smo najjači politički subjekat u SO Tuzi sa najviše mandata i glasova. Ipak, malo manje nego što je trebalo da upravo mi vršimo vlast u opštini. Albanske partije su dobile šansu da se dokažu kao promoteri napretka u našoj opštini sa većinom albanskim stanovništvom", navodi Gegaj.

Poslijeizbornu situaciju, kako je kazao, vide kao veliko i važno iskustvo. Za ozbiljne političare. dodaje, biti u opoziciji nije sramota.

"Demokratski sistem se u modernom svijetu gradi na bazi pozicije i opozicije. Mi sad iz položaja opozicije, koristeći naše iskustvo, činimo sve kako da bi podržali sve aktivnosti opštine, tako i da budemo jaka koordinatorska kopča između centralnih i lokalnih vlasti", kazao je Gegaj.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније