Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

16. 07. 2019. 07:37 >> 07:37
20

PAVIĆEVIĆ SMATRA

Ideja o tehničkoj vladi je propala ideja

Ideja o formiranju tehničke vlade je propala ideja. Ona jedino može da oživi ukoliko bi DPS odlučio da je oživi, a DPS bi to mogao da učini samo ukoliko procijeni da bi to bio put za njihovu pobjedu na izborima, kazao je u intervjuu za Dan predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

Zagovaranje tehničke vlade, kako je rekao, danas pomaže jedino DPS-u.

Govoreći o tome nastupa li Crnogorska na narednim parlamentarnim izborima i ako da, da li samostalno ili kao dio neke koalicije, Pavićević je rekao da će tek procijeniti da li ima uslova za učešće opozicionih stranaka na tim izborima ili ne.

"Crnogorska će zajedno sa drugim opozicionim političkim subjektima zajednički procijeniti da li ima uslova za učešće opozicionih stranaka na tim izborima ili ne. Što se tiče koalicija, Crnogorskoj su partner broj jedan Demokrate Alekse Bečića i, ukoliko budemo učestvovali na izborima i ukoliko budemo razmišljali o predizbornoj koaliciji, na izborima ćemo učestvovati sa Demokratskom Crnom Gorom. Mislim da je momenat da Demokrate budu na čelu jednog snažnog, modernizatorskog i emancipatorskog opozicionog bloka koji bi ključno doprinio razvlašćivanju DPS-a. I mislim da bi građani imali razumno očekivanje da taj blok na izborima podrže ugledne nestranačke ličnosti, nezavisni intelektualci i predstavnici najuglednijih nevladinih organizacija u Crnoj Gori", saopštio je Pavićević.

Upitan ima li sada uslova za fer izbore i podržavaju li formiranje tehničke vlade, Pavićević je rekao da je ideja o formiranju tehničke vlade propala ideja.

Po njegovom sudu, ona jedino može da oživi ukoliko bi DPS od lučio d a je oživi, a DPS bi to mogao da učini samo ukoliko procijeni da bi to bio put za njihovu pobjedu na izborima.

"Dakle, zagovaranjem tehničke vlade danas pomaže se jedino DPS-u. A drugo, danas nemamo fer us love za izbore, i moje je mišljenje da u razgovorima o fer uslovima treba poći od paketa koji su Demokrate pripremile prije više od godinu dana, a za koji su pohvale stigle i iz Brisela", poručuje Pavićević.

Osvrćući se na to hoće li Crnogorska inicirati smjenu gradonačelnika Budve Marka Carevića, imajući u vidu da se o tome već spekuliše, on je rekao da u Budvi imaju ogroman problem. Kako je rekao, njegov utisak je da je djelovanjem svojih predstavnika Demokratski front u Budvi onemogućio dalju saradnju, i tu je sada ogromni problem.

"Istovremeno, Crnogorska ni po koju cijenu neće dozvol iti da vlast u Budvi ponovo počnu da vrše oni koje smo pobijedili 2016. godine. Predsjedništvo Crnogorske ovlastilo je na poslednjoj sjednici naš budvanski odbor da finalno odluči o tome. Naši ljudi su nezadovoljni zbog nepoštovanja Zakona o lokalnoj samoupravi i drugih akata i procedura", kaže Pavićević.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније