Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

15. 07. 2019. 14:46 >> 19:44
13

PREMIJER OBIŠAO DIONICU

Otvoren put od Ulcinja do Albanije

U Crnoj Gori se svakoga dana otvara jedna nova saobraćajnica, razvijamo je infrastrukturno, ne samo putno i saobraćajnom infrastrukturom nego i energetskom i digitalnom, istakao je premijer DUško Marković tokom obilaska novog puta od Ulcinja do graničnog prelaza s Albanijom Sukobin- Murićani.

"Crna Gora je danas zemlja u razvoju, zemlja u kojoj se otvaraju nova radna mjesta, u kojoj pada stopa nezaposlenosti, Crna Gora je zemlja koja je veliko gradilište, zemlja u kojoj su stope rasta na najvišem nivou evropskih stopa rasta. Dakle, radimo sve da građani ovdje bolje žive, da mladi ljudi dobiju nove prilike za sebe, da ne odlaze iz Crne Gore i naravno za viši standard građana u Crnoj Gori“,  rekao je  predsjednik Vlade.

Premijer je tom prilikom rekao da je novim putem,  dugim 25 km i vrijednim više od 12 miliona euram Ulcinj povezan kvalitetnom saobraćajnicom sa Albanijomm čime je poboljšan život građana koji tu žive, ali i pristup turistima.

„Vidjeli ste da je Vlada predložila rebalans budžeta – ne zbog toga što imamo problem sa finansijama i što nedostaju sredstva nego što želimo da višak sredstava podijelimo za potrebe koje su usmjerene prema građanima prije svega u zdravstvu i onima koji se nalaze na Zavodu za zapošljavanje, da nalazimo neke nove infrastrukturne projekte na kojima radimo, ali i da intervenišemo i saniramo finansijske probleme Opštine Ulcinj koja je došla u nezavisnu situaciju…", kazao je Marković, odgovarajući na pitanje novinara o pomoći Vlade našoj najužnijoj opštini.

Kako je istakao premijer, Vladazajedno sa Opštinom Ulcinj radi, ne da bi pomagala, nego da bi Ulcinj mogao sam da se bavi pitanjima razvoja.

"Ali da bi došao u tu situaciju moramo da rješavamo teška pitanja na koja nijesmo uticali“, ocijenio je Marković.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније