Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 09. 2013. 10:33 >> 10:42
5

RASKOL?

Martinović: LP je partija na papiru

Kandidat za predsjednika Liberalne partije Dragutin Dado Martinović smatra da LP treba da na naredne izbore izađe samostalno i da do tada obezbijedi dovoljan broj glasova da bude parlamentarna partija.

On je, u razgovoru za Dnevne novine, kazao da pripreme za 4. redovnu konferenciju LPCG, koja treba da se održi u subotu 14. septembra, nemaju demokratski tok i da ta činjenica predstavlja opasnost za jedinstvo Liberalne partije, te da LP partija na papiru.

Martinović tvrdi da ne zna ništa o partijskim predizbornim radnjama, jer mu je onemogućen uvid u dokumentaciju koja je potrebna za organizovanje kongresa.

"Tražio sam da mi dostave imena delegata za konferenciju, i to u nekoliko navrata. Do danas taj podatak nijesam dobio. Proslijeđeno mi je obavještenje predsjednika Andrije Popovića u kojem se kaže da „zbog već evidentiranih zloupotreba, do sada nepoznatih liberalima, koje će uskoro biti predmet pažnje nadležnih državnih organa, niko osim Sekretarijata LP-a, uključujući oba klandidata za predsjednika partije, neće znati imena dijela delegata koja kandiduju Opštinski i Inicijativni odbori LPCG, osim iz svog Odbora“. Tako ja ne mogu znati ko su delegati, a želio sam da im predstavim svoj program. Tako su liberali, koji godinama drže predavanja opoziciji i poziciji o demokratiji, došli u situaciju da se demokratskim sredstvima bore za vlast u partiji", kazao je Martinović.

Na pitanje da li se LPCG može pocijepati, Martinović kaže da će učiniti sve da se to ne dogodi.

"Nema se šta ni pocijepati. Mi smo partija na papiru. Ako se to dogodi, od liberala neće ostati ništa. Upravo zbog nerada i nedostatka partijske infrastrukture došli smo na ove grane. To moramo da promijenimo. Svaka čast dosadašnjem predsjedniku što je postigao kao sportista, ali za politiku treba mnogo više. On je 20 godina poslije mene ušao u politiku. Ja mogu i hoću da osavremenim i ojačam Liberalnu partiju. Ako to ne uradimo, gotovo je sa nama. Vjerujte da je jaka Liberalna partija dobra za sve", istakao je Martinović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније