Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

10. 07. 2019. 21:12   >>  21:12 7

BS O SREBRENICI

"Poricanje genocida - anticivilizacijski čin"

Bošnjačka stranka (BS) saoštila je da osuđuje svako negiranje, poricanje ili relativizaciju genocida u Srebrenici, dodajući da je to anticivilizacijski čin.

Kako navode Srebrenica je globalni simbol stradanja i ljudskog bezumlja, ali i dokaz da je nemoguće potpuno uništenje cijelog jednog naroda i kao takav mora biti nauk.

"Prije svega bošnjačkom narodu, kao žrtvi genocida a zatim i srpskom narodu, u čije ime je izvršen i iz čijeg naroda su izvršioci genocida, te međunarodnoj zajednici, koja nije učinila dovoljno da ovaj genocid spriječi, da mora raditi na stvaranju efikasnijih mehanizama za sprječavanje ovakvih stradanja u budućnosti", navodi se u saopštenju povodom 24 godine od genocida.

Tvrde da je tendencija negiranja i poricanja genocida u Srebrenici sve prisutnija.

"Svakodnevno smo u prilici da slušamo sve upornije negiranje i poricanje genocida sa zvaničnih državnih i političkih adresa iz Srbije kao i od strane nekih političkih predstavnika Srba iz regiona pa i iz Crne Gore. Smatramo da se jedino priznavanjem potpune i sudski utvrđene istine o genocidu u Srebrenici i suočavanjem sa tom istinom stvaraju uslovi za relaksaciju međunacionalnih odnosa kao ključnog uslova za uspostavljanje stabilnog i čvrstog mira na ovim prostorima i okretanje našeg društva stvaranju bolje i perspektivnije budućnosti za nas i naše potomke", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније