Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 07. 2019. 19:54 >> 20:15
4

UREDNIŠTVO RTCG

Neprimjerene Roćenove konstatacije

Bivši ambasador Srbije i Crne Gore u Rusiji Milan Roćen vrijeđao je novinare Javnog servisa i dijela drugih medija u privatnom telefonskom razgovoru koji su objavile "Vijesti" i koji najvjerovatnije datira s početka 2006.

 

Menadžment i uredništvo Nacionalnog javnog servisa smatra neprimjerenim uvredljive konstatacije Milana Roćena o RTCG-u.

"Iako su ti stavovi izrečeni u privatnom, ilegalno snimljenom razgovoru i odnose se na menadžment i uredništvo iz ranijeg perioda, izražavamo javni protest i osuđujemo neumjesne opservacije o našim kolegama", navodi se u reagovanju menadžmeta RTCG.

Tim povodom, oglasio se Demokratski front, konstatujući da je razgovor dokaz na kakvim je temeljima nastala, kako ocjenjuju, privatna država, dok su iz URE pozvali novinarska udruženja da osude neprimjeren rječnik.

Iz DPS-a je ocijenjeno da su "Vijesti" medijskom zloupotrebom nezakonito prisluškivanih privatnih razgovora dotakli, kako navode, profesionalno dno i da su se time stavili u službu određenih obavještajnih struktura.

"Čudno je da sve ovo ne primjećuje civilni sektor, iako se redovno oglašava i žestoko reaguje i na mnogo blaže primjere kršenja zakona, privatnosti i profesionalnih načela. Očekujemo da će Osnovno državno tužilaštvo brzo i efikasno postaviti stvari na pravo mjesto, u postupku koji je započet", poručili su iz DPS-a. 

 

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније