Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 07. 2019. 16:40 >> 16:39
8

BEĆIĆ O SITUACIJI U KOTORU

"Dokaz da je u Crnoj Gori sve dozvoljeno"

Smjena Vladimira Jokića Jokića s funkcije predsjednika Opštine Kotor, pravno je nasilje i čin političke korupcije, kao i dokaz da je u Crnoj Gori sve dozvoljeno, ocijenio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Nova odbornička većina u Skupštini opštine (SO) Kotor smijenila je Jokića s funkcije predsjednika Opštine.

Bečić je kazao da je današnji, finalni čin pravnog nasilja, političke korupcije, pajser demokratije, koji se odigrao u Skupštini opštine Kotor, razrješenjem dokaz da je u Crnoj Gori sve dozvoljeno.

"Pri tome, ako imate pajser, hotelsku salu, sklonost i mogućnost za koruptivne radnje, a uz sve to i zaštitu Vlade Crne Gore, odnosno klasične filijale Mila Đukanovića, možete da dolazite na vlast kad god vam padne na pamet", rekao je Bečić.

Kako je kazao, nema veze što nema većinske podrške građana, "čak i na “vašim” izborima 2016. godine".

"Nema veze što čak i “vaš” predsjednik prođe u Kotoru kao bos po trnju na predsjedničkim izborima 2018. godine. Kad ne može “koverta”, “1 zaposleni 4 glasa”, kupovina ličnih karata, kad i pored toga izgubite, onda može pajser i hajdučija", rekao je Bečić.

On je rekao da sada želi da čuje šta kritičari i iznutra i vani, misle o sudski potvrđenoj nezakonitoj smjeni Jokića, Andrijane Kadije, članova Savjeta RTCG-a i drugim slučajevima.

"Da čujemo šta misle o pajser demokratiji, kupovini odbornika, gaženju izborne volje, gaženju Ustava, “koverti”, “snimku”, kupljenim ličnim kartama, šumarskoj, putarskoj i hidro mafiji koje decenijama haraju Crnom Gorom. Hajde da čujemo šta o tome mislite, ali jasno i decidno, ako nije zabranjeno za komentarisanje?", kazao je Bečić.

On je dodao da je nekoliko mjeseci trajala njihova teška, intenzivna, pravna i politička borba za očuvanje Kotora i izborne volje građana tog drevnog grada, jednog od ostrva slobode, "koji smo uspjeli osloboditi 2016. godine" .

Ta borba će se, najavio je on, nastaviti.

"Mi, kao Demokrate na svim nivoima, zajedno sa uvaženom gospođom Dragicom Perović, slobodan sam reći najboljom predsjednicom SO Kotor u posljednjih nekoliko decenija i pojedinim lokalnim funkcionerima određenih opozicionih partija, dali smo i nastavićemo da dajemo maksimum u odbrani Kotora", najavio je Bečić.

On je rekao da je zapanjujuće jeste da su sa državnog nivoa, osim Demokrata, rijetki primjeri, odnosno skoro da nije bilo opozicione partije koja im je makar javno htjela pomoći u očuvanju Kotoru.

"Desio se muk i tajac. Kao da ne vršimo zajedno vlast, kao da to nije njihova vlast, kao da njihovi funkcioneri na lokalu, nijesu njihovi. Neki su izabrali da im partneri budu korumpirane stranke i korumpirani političari. Srećno bilo", poručio je Bečić.

On je dodao da je borba tek počela.

"Radije u borbu sa pet iskrenih, nego sa deset od kojih će vas makar jedna prodati, a makar jedan izdati. Borba je tek počela. Ne brinite. Kondicije imamo dovoljno da istrajemo i pobijedimo DPS i njihove pomagače. Naše vrijeme tek dolaz", zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније