Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

07. 07. 2019. 16:38   >>  16:38 3

JOKIĆ TVRDI

"Marković prekršio zakon jer nije raspustio SO Kotor"

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić napisao je premijeru Dušku Markoviću otvoreno pismo u kome ga je optužio da je prekršio zakon jer nije raspustio Skupštinu opštine, kako bi napravio dodatan pritisak da se izabere novi prvi čovjek Kotora "putem političke korupcije". Jokić je istakao da će se zbog toga obratiti i sudovima.

"Vlada na čijem ste čelu je 30.juna donijela odluku o upozorenju Skupštini opštine Kotor da održi sjednicu do 24.jula pod prijetnjom raspuštanja. Tada ste takvu odluku donijeli na predlog Ministarstva javne uprave, ne da bi poštovali zakon, već kako bi napravili dodatan pritisak da se izabere novi predsjednik opštine, putem političke korupcije", kazao je Jokić.

Kako se navodi u njegovom pismu,  zbog presude Upravnog suda ta sjednica nije održana, zbog čega je, kako tvrdi Jokić, Marković u zakonskoj obavezi da donese odluku o raspuštanju Skupštine opštine Kotor i stvori uslove za raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora u tom gradu.

"Umjesto da poštujete Ustav, zakone, odluke i na kraju dostojanstvo sopstvene Vlade, odlučili ste se, iako ste upoznati sa svim nezakonitostima, da sve to pogazite zarad preuzimanja vlasti u opštini Kotor putem političke korupcije na najviše godinu dana. Time što pokušavate da stvorite faktičku situaciju preuzimanja vlasti ne možete ozakoniti bezakonje. Bez obzira što sam duboko svjestan u kakvom sistemu živimo, ovo očigledno bezakonje ću zajedno sa svojim saradnicima oboriti pred sudovima i tom prilikom ćete dobiti i formalnu potvrdu da ste, ne po prvi put, Vladu kojom predsjedavate doveli u poziciju saučesnika u kršenju zakona", navodi se u pismu predsjednika Opštine Kotor.

On je poručio da je slao dopise Markoviću kako bi ostao trag  "da ste o svemu bili upoznati i da ste voljno učestvovali u tome".

"Očekujem da ćete u budućnosti nastaviti da bježite od volje građana, pa da ćete na kraju umjesto izbora imati prelazne rokove u kojima ćete obezbjeđivati većinu u skupštinama tako što ćete preuzimati ljude koji su svoje mandate dobili na anti-DPS retorici", istakao je Jokić.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније