Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

07. 07. 2019. 14:29 >> 14:33

PLJEVALJSKI SDP

Traže vanrednu sjednicu zbog pomora ribe

Povodom ekološkog incidenta u rijeci Ćehotini oglasio se i Opštinski odbor SDP u Pljevljima, koji je pozvao lokalnu skupštinu da hitno sazove vanrednu sjednicu, na kojoj bi se raspravljalo o daljim koracima za rješavanje posljedica ovog ekocida.

Iz SDP-a, su pozvali sve građane, a pogotovo narodne predstavnike da jasno dignu glas za zaštitu životne sredine.

"I vrapci na grani znaju kako se naša vlast deklarisala o ekološkoj državi, pa su se i poslanici Skupštine Crne Gore obavezali na očuvanje i zaštitu identiteta prostora u kojem živimo i djelujemo", navodi se u saopštenju SDP.

Kako su dodali, oko svega ovoga što se dešava u Pljevljima država ne bi trebalo da abolira zagađivače, minimizirajući štete koje nanose.

"Ovog puta to ne smije biti slučaj, jer iako riba ne govori njen ekocid u Vezišnici i Ćehotini vrišti na uzbunu u Crnoj Gori. Pozivamo sve građane, a pogotovo narodne predstavnike da jasno dignu glas za zaštitu životne sredine, izvora našega zdravlja i da se toj borbi posvete u ime sopstvenog opstanka i budućnosti potomstva. Onaj koji je dozvolio ovakav pomor ribe u pljevaljskim rijekama ni na kraj pameti nije imao ideju o uspostavljanju nečeg što je već decenijama trend u svijetu i zove se održivi razvoj. Ukratko to znači-harmonizaciju privrednih aktivnosti i prihvatnog kapaciteta životne sredine", Ističu u SDP-u.

Kako se dodaje, nedopustivo je bilo kakvo opravdavanje ili zataškavanje ovakvog incidenta. Institucije moraju da rade svoj posao i krivci moraju biti sankcionisani.

"Sve ovo u odgovornom društvu ne bi moglo ni da se desi. Ali nažalost mi živimo u Pljevljima, u Crnoj Gori. Da bi mrak bio kompletan stradala je nedužna riba. Kao društvo na ovo ne smijemo ostati nijemi. U ovom momentu, čak nije ni toliko važno ko je personalno 'otvorio ventil', koliko je neophodno da država pokaže snagu i beskompromisno i brzo riješi ovaj ekološki akcident sa dovoljno materijalnih dokaza za pravosudne organe", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније