Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

05. 07. 2019. 10:51 >> 10:50
2

KRVAVAC PITA

Zašto vlast ćuti na probleme u FK Rudar?

Poražavajuća situacija u najtrofejnijem fudbalskom klubu u državi kao da ne dotiče lokalnu i državnu vlast, koje pred problemima sa kojima se suočava FK "Rudar" zabijaju glavu u pijesak, ocijenio je odbornik Demokrata u SO Pljevlja Bojan Krvavac.

 

"Dok Rudnik uglja sponzoriše sportska udruženja po Podgorici, manifestacije širom Crne Gore, muzičke festivale i slično, FK Rudar grca u finansijskim dubiozama, toliko da se nema novca za isplatu dnevnica delegatima na utakmicama. Slika u kojoj se nalazi Rudar dobija još tužnije obrise jer govorimo o prvoligašu i fudbalskom klubu koji sledeće godine slavi 100 godina postojanja i rada", kaže Krvavac.

Nijedna kompanija, navodi on, "nema interesa da finansira Rudar, zato što kompanije koje su prirodni sponzori Rudara, pa i ostatka pljevaljskog sporta, Rudnik i EPCG, to ne rade".

"Dok su sportska društva finansirana od sredstava preduzeća koja milionski profit ostvaruju u Pljevljima, imali smo čak četiri savezna prvoligaša. Ukoliko se situacija u FK Rudar aktivnim učestvovanjem lokalne vlasti, zajedno sa predstavnicima velikih kompanija, u što skorijem periodu ne sanira, bojim se da će Pljevlja posle duže vremena ostati bez predstavnika u najelitnijem fudbalskom takmičenju", istakao je Krvavac.

Pljevljake, kako je rekao, najviše boli činjenica što velike kompanije "decenijama već zgrću novac na račun pluća građana, svojim djelovanjem devastiraju životnu sredinu, a sada ne žele izdvojiti novac čak ni za funkcionisanje sportskog kolektiva, koji bi trebalo da predstavlja ponos grada".

"EPCG je za ovih nekoliko decenija poslovanja u Pljevljima u dobitku od par milijardi evra, dok Pljevljacima ostaju karcinomi i raznorazne boleštine. Lokalna vlast sada već tradicionalno zabija glavu u pijesak, svrstavajući se po ko zna koji put na stranu krupnog kapitala i energetskog lobija. Očigledno je da su na čelu Opštine ljudi koje sport mnogo ne zanima, pa iz tog razloga tolerišu ovakvo stanje u pljevaljskom sportu. Dozvolili smo da se ugasi rukomet u Pljevljima, nadam se da nećemo dozvoliti da ugase i fudbal. Ukoliko i preko toga pređemo, onda zaista možemo reći da u našem gradu nema ni hljeba, ali ni igara. Ako se dozvoli gašenje Rudara ili, pak, njegovo svođenje i dovođenje na amaterski nivo, bojim se da nećemo imati ni rijetke momente bijega od surove pljevaljske stvarnosti. Glavni krivac za to će biti država, Opština ali i krupni kapital koji posluje u Pljevljima. A svi znamo ko je na čelu države i Opštine", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније