Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

04. 07. 2019. 07:04 >> 20:11
19

JOKOVIĆ SAOPŠTIO

Spremni da čujemo što nudi DPS

Najavu zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Duška Markovića da ta partija zbog društvene stabilnosti i prosperiteta Crne Gore sprema novu političku ponudu koja će značiti veći stepen koncenzusa na političkoj sceni lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković vidi kao nešto o čemu bi se moglo pregovarati.

Ukoliko, kako naglašava Joković, takva ponuda i postoji, prethodno bi trebalo da se međusobno usaglase Marković i predsjednik DPS-a, odnosno države Milo Đukanović.

"Ja bih najprije volio da se predsjednik Đukanović i premijer Marković usaglase, a ne kao prošli put da premijer nešto u vezi toga priča, a onda predsjednik partije i države kaže da od toga nema ništa. Nek se znači DPS najprije usaglasi ono što misle, a mi ćemo u opoziciji o tome donijeti odluku i nadam se da ćemo svi u vezi sa tim razgovarati, sjesti za sto i naći najbolje moguće rješenje kako Crna Gora ne bi ušla u dalju krizu", poručio je Joković za Dan.

Kako je pojasnio, to znači da su spremni da čuju vladajuću koaliciju šta im nude, nijesu izričiti u stavu da ne žele da znaju o kakvoj je ponudi riječ.

"Osnov svega ka čemu mi težimo je novi izborni zakon kojim bi se osujetile sve dosadaše malverzacije DPS-a i da ti izbori proteknu onako kako dolikuje civilizovanim državama i da svi posle toga priznaju rezultate izbora. Mi ćemo u opoziciji zauzeti zajednički stav po pitanju te njihove ponude i pregovarati sa DPS-om, ali prvo da vidimo tu ponudu šta ona sadrži i kako, ako je uopšte i ima", poručio je Joković.

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније