Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

03. 07. 2019. 16:14 >> 16:12
7

BOŠNJAK

Bulatović trebalo da bude sahranjen uz državne počasti

Momir Bulatović, kao bivši predsjednik Crne Gore, trebalo je da bude sahranjen uz sve državne počasti, kazala je poslanica Demokratskog fronta (DF), Branka Bošnjak i dodala da se osjeća poniženo zbog odluke države da ne organizuje zvaničnu komemoraciju.

"Osjećala sam se poniženo i sramno da moja država nije cijenila nekoga. Nije on ni Momir Bulatović ni bilo ko, nego je bio predsjednik Crne Gore. Država je trebala da se odnosi prema njemu kao prema predsjedniku i da bude sahranjen uz sve državne počasti", rekla je Bošnjak na konferenciji za novinare.

Ona je kazala da ne može da vjeruje da partijska pripadnost diktira da li će se cijeniti institucija predsjednika, prenosi Portal Analitika.

Kako je navela, bilo ju je sramota što na komemoraciji Bulatoviću nije bilo poslanika iz vlasti.

"Ne mogu da vjerujem da su dotakli to moralno dno da nam partijska pripadnost i neki animoziteti ideološki diktiraju to da li će se cijeniti institucija predsjednika države i da li će država zvanično organizovati komemoraciju", istakla je Bošnjak.

Povodom najave jednog od lidera DF-a, Nebojše Medojevića da ukoliko ne dođe do tehničke vlada da Front neće izaći na sljedeće izbore, Bošnjak je rekla da će biti održana sjednica predsjedništva tog saveza i da će biti nekih konkretnijih odgovora na to pitanje.

"Moramo biti proaktivni u ovom periodu. Kraj godine će brzo, u izbornoj godini se ne mogu mijenjati izborni zakoni, mi moramo ići na izmjenu odnosno raspravu u okviru te izmjene ako želimo nešto da promijenimo i da se uopšte izlazi na izbore sljedeće godine", rekla je Bošnjak.

Prema njenim riječima, opozicija mora biti jedinstvena ako žele da uspiju.

"Moramo da sjednemo, razgovaramo, uozbiljimo se, jer dosta je neozbiljnih stvari među nama", zaključila je Bošnjak.

DF je predložio izmjene Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru kojima bi se ljekarima i prosvjetnim radnicima uvećale plate.

Bošnjak je kazala da bi se dopunama Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru donekle bi se vratio dignitet profesija profesora univerziteta i ljekara, koje su, kako je navela, postojećim Zakonom o potpuno marginalizovani.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније