Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 07. 2019. 15:19 >> 15:28

LEHDEVIRTA PORUČIO

Politika proširenja EU na agendi finskog predsjedavanja

Finska će za vrijeme predsjedavanja Evropskom unijom promovisati politiku proširenja i to po principu regate, saopštio je ambasador Finske u Crnoj Gori Kim Lehdevirta.

 

Njega je u nastupnu posjetu primio predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković. 

Premijer se zahvalio Finskoj na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u procesu evropske integracije i istakao posvećenost naše zemlje reformama sa ciljem dostizanja evropskih standarda.

"U tom smislu predsjednik Vlade je istakao naša očekivanja da za vrijeme finskog predsjedanja, koje je počelo juče, Crna Gora otvori jedino preostalo pregovaračko poglavlje i da okonča rad na izvještajima kojima bi bila utvrđena naša interna spremnost za zatvaranje pojedinih pregovaračkih poglavlja", navodi se u saopštenju.

Ambasador Lehdevirta je upoznao premijera sa prioritetima finskog predsjedavanja Evropskom unijom rekavši da će njegova zemlja promovisati politiku proširenja te da sve države Zapadnog Balkana moraju imati evropsku perspektivu.

"Finska se – naveo je ambasador – zalaže za princip regate odnosno za zasebno tretiranje uspjeha svake države-kandidata", saopšteno je iz Vlade.

Predsjednik Vlade Crne Gore i ambasador Republike Finske zaključili su da su bilateralni odnosi dviju država kvalitetni i sadržajni i iskazali zadovoljstvo činjenicom da se intenzivira i ekonomska saradnja za šta je primjer saradnja Elektroprivrede Crne Gore sa finskom kompanijom Fortumom na projektu jedne od najvećih solarnih elektrana u Evropi.

"Zaključeno je da taj projekat može predstavljati odličan primjer za dalje finske investicije u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.
Na sastanku je inicirana posjeta Velikog odbora Parlamenta Finske našoj zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније