Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 06. 2019. 14:44 >> 15:04
7

DEMOKRATE O SITUACIJI U KOTORU

"Vlada radi u skladu s interesima DPS-a"

U odnosu na trenutnu političku situaciju u Kotoru, Vlada Crne Gore je svojim postupcima pokazala da radi isključivo po partijskoj agendi i u skladu sa partijskim interesima DPS-a", rekao je potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović.

Kako je potpredsjednik Demokrata saopštio, već duži vremenski period "DPS sa satelitima pokušava da političkom korupcijom, uz flagrantno kršenje zakona i procedura, preuzme vlast u Kotoru, a u takvom, nezakonitom, postupanju sada im se pridružila Vlada Crne Gore".

Krapović je ministarku Pribilović i premijera Markovića pitao ko je i na koji način informisao Vladu i kako je moguće da Vlada Crne Gore ignoriše formalne dopise i pozive predsjednika Opštine i predsjednice SO Kotor da u skladu sa zakonom prekinu agoniju građana i privrede Kotora, koju su izazvali neodgovorni pojedinci i politički subjekti.

"Nevjerovatno je da Vlada Crne Gore ne postupa po Zakonu, nego čak radi suprotno, krši sopstvene odluke i rokove i afirmiše bezakonje nazivajući skup u hotelu 'Vardar' sjednicom SO Kotor", naglasio je Krapović na konferenciji za novinare o aktuelnoj političkoj situaciji u Kotoru.

Za njega nema nikakve sumnje da bilo koja odluka donešena u hotelu "Vardar" nema pravno dejstvo, niti može biti pravno obavezujuća za bilo koga.

"Takođe, u prilog tezi da se radi o organizovanom nelegalnom preuzimanju vlasti političkom korupcijom, u čemu jednako učestvuju lokalni odbor DPS-a u Kotoru i Vlada Crne Gore, govori i činjenica da je kafansko druženje u hotelu 'Vardar' koje u DPS-u žele predstaviti sjednicom SO Kotor održano u istom danu kada je Vlada po zakonu morala uvesti prinudnu upravu i raspustiti SO Kotor", ukazao je Krapović na press konferenciji.

Član Predsjedništva Demokrata Neven Gošović je objasio da se na nezakonito sazvanoj sjednici Skupštine ne mogu donijeti zakonite odluke niti temeljiti uspostavljanje funkcija lokalne samouprave i ostvarivanje sloboda i prava građana, kao i da u pravnom sistemu ne mogu opstati ni akti koje bude donosio vršilac dužnosti predsjednika Skupštine opštine, izabran suprotno proceduri koju propisuje Poslovnik Skupštine opštine Kotor.

Sa druge strane, Gošović je kazao da je riječ o odborničkoj većini koja nije rezultat izborne volje građana Kotora i da preuzimanje vlasti na osnovu tako formirane odborničke većine u demokratskoj državi ne može imati podršku niti od jedne institucije.

"Preuzimanjem vlasti na navedeni način, uz podršku Vlade, izbori gube smisao, izigrava se izborna volja građana Kotora i dodatno produbljuje već izraženo nepovjerenje građana u izborni sistem i rezultate izbora. Napominjem da je Vlada dužna da ispoštuje Zakon, spriječi dalje bezakonje i na sljedećoj sjednici donese Odluku o raspuštanju Skupštine opštine Kotor. U protivnom, Vlada će biti odgovorna za dalje produbljavanje krize u funkcionisanju lokalne samouprave u opštini Kotor. U Demokratskoj Crnoj Gori preduzećemo sve mjere na sprečavanju kršenja zakona ove države i zaštiti izbornu volju građana Kotora", zaključio je Gošović.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније