Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

29. 06. 2019. 13:18   >>  21:50 8

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

CG mora biti složna politička zajednica

Draginja Vuksanović Stanković nova je predsjednica Socijaldemokratske partije (SDP), odlučeno je danas na devetom Kongresu te stranke. Ona je poručila da Crna Gora mora biti složna politička zajednica, jer je to, kako je navela, jedini način da se obezbijedi bolja budućnost budućim generacijama, i naglasila da život običnog čovjeka treba da bude mjera uspjeha.

Za zamjenika predsjednika izabran je dosadašnji potpredsjednik Raško Konjević.

Dosadašnji lider SDP Ranko Krivokapić proglašen ja za počasnog predsjednika.

Na kongresu je izabran novi Glavni i Nadzorni odbor i Statutarna komisija.

Novoizabrana predsjednica SDP-a je naglasila da je potrebna jasna vizija budućnosti naše male, ali lijepe i ponosne Crne Gore.

"Vizija koja iz prošlosti uzima sve ono što nam je sveto i što nas čini takvima kakvi jesmo, ali i vizija koja jasno identifikuje i poništava sve greške iz prošlosti, ali prije svega, vizija koja je usmjerena na budućnost“, kazala je Vuksanović Stanković.

Prema njenim riječima, treba čelična volja, snaga i spremnost da se "borimo i žrtvujemo lične ciljeve za dobrobit svih“.

"Moramo glasno, jasno i bez ikakvih ograda da kažemo da je interes svih ispred interesa svakog pojedinca, da samo zajedno možemo činiti velika djela. A velika djela, nisu uvijek i nisu samo veliki istorijski mitovi, velika djela su nerijetko svakodnevni život svih građana i njihovi opravdani zahtjevi za boljitkom“, rekla je Vuksanović Stanković.

Nama je, kaže ona, potrebna sloga i saradnja sa svima koji mogu pomoći da ostvarimo našu viziju.

"Moramo misliti i djelati, ne izvan, nego iznad svekolikih podjela. Te podjele nas ne čine jačim, naprotiv, one čine nas slabijim. Zarobljeni u tim podjelama teško možemo ostvariti boljitak, jer će te podjele uvijek biti nepremostiva prepreka svemu što je progresivno“, rekla je Vuksanović Stanković.

Prema nenim riječima, velika djela, nisu uvijek i nisu samo veliki istorijski mitovi, velika djela su nerijetko svakodnevni život svih građana i njihovi opravdani zahtjevi za boljitkom.

"Život običnog čovjeka mora biti mjera našeg uspjeha“, naglasila je Vuksanović Stanković.

Ona ja rekla da se ne bore za neku otuđenu politiku: "Mi se borimo za ljubav i sreću naših sugrađana. To je jedina prava, iskrena i svima potrebna politika“.

"Iz ljubavi sve dobro proizilazi. Ljubav rađa solidarnost, a solidarnost je upisana u srcima svih ljudi. Solidarnost je vrijednost na kojoj smo vjekovima opstali u najtežim mogućim uslovima. Solidarnost je osjećaj i potreba da pomognemo drugima i da gradimo duh zajedništva“, kazala je Vuksanović Stanković.

Ona je kazala da ne može i da neće da prihvati, da egoizam i politička mržnja budu jači od solidarnosti.

"Želim da vratim prirodni osjećaj solidanosti svim ljudima dobre volje, i tu me ne zanima niti nacija, niti vjera, niti partijska ili bilo koja druga pripadnost koju predstavljaju retrogradne snage, i svi oni koji ostvaruju ličnu korist na štetu većine građana Crne Gore“, rekla je Vuksanović Stanković.

Ona je poručila da je "naš dom" Crna Gora, zajednica jednakih, slobodnih i srećnih ljudi: "Zemlja u kojoj vlada ljubav i sloga, a ne mržnja i podjele. Država koja pripada svima, i država koja vodi računa o svima“.

Prema njenim riječima, SDP biće predvodnik na ovom putu.

"Nema jake Crne Gore bez jakog SDP-a. Naša partija će biti jača samo ako pokažemo iskrenost u borbi za ljubav, slogu i solidarnost. I na tom putu, iskustvo mi govori, imamo jednog važnog saveznika i jednog velikog neprijatelja“, rekla je Vuksanović Stanković .

Kako je navela, naš saveznik su svi građani, koji, uvjerena sam, u ogromnoj većini dijele naše vrijednosti.

"Naš najveći neprijatelj su oni kojima je dobro ovako kako je, i koji zarobljeni u svojim otuđenim ideologijama, kao i ličnim i partijskim interesima, nisu u stanju da vide potrebe svih naših građana“, poručila je Vuksanović Stanković.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније